NavMenu

"Cooper tire" zvanično preuzeo kruševačku Fabriku guma "Trayal"

Izvor: Tanjug Utorak, 17.01.2012. 15:02
Komentari
Podeli

Američka kompanija "Cooper tire" uplatila je danas 13 mil EUR za kupovinu kruševačke Fabrike auto guma (FAG) koja je bila sastavni deo "Trayal" korporacije i na taj način zvanično postala vlasnik fabrike.

Kako je danas potvrdio za Tanjug zamenik direktora "Trayal korporacije" Nebojša Ðenadić, novac od prodaje fabrike auto guma biće uložen u nabavku obrtnih sredstava i isplatu starog duga prema dobavljačima.

- Oko 3,3 mil EUR iskoristićemo za investicije, dok će ostatak novca biti upotrebljen za namirivanje prema dobavljačima iz prethodnog perioda, zatim za obrtna sredstva, isplatu duga prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kao i za višak zaposlenih - precizirao je Ðenadić.

Prema njegovim rečima, predstavnici američke kompanije koji su danas bili u "Trayal korporaciji", još večeras će postaviti svoje obezbeđenje u FAG, dok je u toku razduživanje radnika.

PR "Trayal korporacije" Lenka Marković kaže za Tanjug da će referenti iz kadrovske službe sutra biti u predstavništvu "Cooper"-a u Kruševcu gde će sa radnicima raskidati radni odnos.

Prema ranijim izjavama Zorana Jeftića, poverenika sindikata "Nezavisnost" u "Trayal korporaciji", američki "Cooper" će u fabrici auto guma zadržati 375 radnika od 493, a zaposliće još 38 iz drugih fabrika "Trayal"-a. Takođe, prema njegovim rečima, plan je da "Cooper" do juna izabere još 100 radnika.

U "Cooper"-ovom predstavništvu u Kruševcu danas nisu želeli da komentarišu proces zapošljavanja, dok je Milenko Mihajlović predsednik veća saveza sindikata za više opština najavio razgovor sa "Cooper"-om o delu koji se tiče zapošljavanja radnika na određeno vreme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.