NavMenu

Za 2012. zemunski "Planum" ugovorio poslove vredne 90 mil EUR

Izvor: Sinteza Invest Group Sreda, 11.01.2012. 15:58
Komentari
Podeli

Zemunska građevinska kompanija "Planum" lane je ostvarila 30% prihoda u zemlji, a 70% u inostranstvu gde su na pomolu veoma ozbiljni poslovi za ovu kompaniju.

U ovu godinu "Planum" ulazi sa obezbeđenim poslovima, i vrednost projekata na kojima je angažovan u Srbiji je oko tri milijarde dinara, dok u Rusiji i Kazahstanu ima ugovorene poslove u iznosu od oko 60 mil EUR.

- U prvom kvartalu očekujemo i potpisivanje ugovora za poslove u Angoli, čija je ukupna vrednost oko milijardu dolara - kaže generalni direktor "Planuma" Ratomir Todorović.

- Reč je o izgradnji vojnih objekata i očekujemo da će vrednost prvog ugovora biti oko 150 mil USD.

Zarada, koju je "Planum" ostvario u zemlji prošle godine, je oko 50 miliona dinara, a Todorović kaže da bi to bila daleko veća cifra da nije skupih zajmova sa kojima ovo građevinsko preduzeće praktično kreditira državu na izgradnji severnog kraka Koridora 10 i na izgradnji prve deonice autoputa Beograd - južni Jadran. Obaveze prema bankama prošle godine bile su veći izdatak nego bruto plate za sve zaposlene.

Akcije "Planuma" su kotirane na Beogradskoj berzi, ali se njima prilično slabo trguje u proteklom periodu. Po poslednjoj ceni od 642 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 265,9 miliona dinara (2,6 mil EUR).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.