NavMenu

Reciklažom do eko torbi - U Novom Sadu održana zajednička ekološka akcija kompanije "Greentech", Centra za održivi razvoj i portala www.budiekofin.com

Izvor: eKapija Petak, 02.12.2011. 15:58
Komentari
Podeli

Kampanja "Say yes to eco bags - Kaži da eko torbama" u organizaciji portala www.budiekofin.com i Centra za održivi razvoj (CENOR) iz Subotice realizovana je u centru Novog Sada u saradnji sa preduzećem za reciklažu plastike Greentech, u subotu, 26. novembra imeđu 11.00 i 16.00 časova. Svi Novosađani koji su tokom akcije doneli 2 PET boce i odložili u namenski kontejner "Greentecha" i "Sekopaka" dobili su jednu ekološku torbu sa sloganom kampanje. Sakupljeno je približno 1000 PET boca, odnosno oko 50 kg otpadne PET ambalaže i reciklirano u fabrici "Greentecha" u Mladenovu.

U toku akcije u prostorijama MZ "Sonja Marinković" održan je i okrugli sto čiji su učesnici bili predstavnici ekoloških udruženja, biznis sektora i medija. U okviru radionice posvećene mogućnostima smanjenja upotrebe plastičnih kesa putem 3R prinicipa (Reduce, Reuse, Recycle) učesnici su imali zadatak da izrade preporuke za stvaranje dobrih navika građana koje bi doprinele smanjenju zagađenja plastičnim kesama, a diskutovano je i omogućnostima saradnje civilnog, javnog i biznis sektora u promociji zelenih ideja i podizanju svesti građana o štetnosti upotrebe plastičnih kesa.

Kampanja je podržana od Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada i od Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.