NavMenu

JEREMIĆ: Učiniću sve da Srbija ostane u teniskom vrhu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 24.11.2011. 19:40
Komentari
Podeli

Vuk JeremićVuk Jeremić

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić izjavio je u četvratk (24. novembar 2011. godine) da će kao predsednik Teniskog saveza Srbije učiniti sve da naša zemlja ostane među svetskim teniskim velesilama.

- Pokušaću da kroz aktivan i energičan angažman učinim sve da zadržimo prvo mesto Srbije u svetu - rekao je Jeremić na vanrednoj Skupštini TSS održanoj u beogradskom hotelu "Hyatt", gde je preuzeo čelnu funkciju TSS od dosadašnjeg predsednika Slobodana Živojinovića.

Novi čelnik srpskog tenisa istakao je da našim vrhunskim igračima "dugujemo veliku zahvalnost" za mesto koje trenutno Srbija zauzima u svetskom "belom sportu".

Jeremić je naglasio da mu je privilegija i čast što je izabran za prvog čoveka TSS.

- Uloga predsednika TSS je privilegija s obzirom na to kakvu ulogu tenis ima u današnjem društvenom životu zemlje - rekao je Jeremić.

On je naglasio da je tenis doprineo poboljšanju imidža naše zemlje u svetu.

- Tenis je jedan od najvažnijih državnih resursa zbog imidža koji je doneo našoj zemlji - rekao je Jeremić.

Novi čelnik TSS je naglasio da je najvažniji razlog zbog kojeg je prihvatio kandidaturu za predsednika TSS vezan "za njegov život".

- Ne postoji bolji način za predstavljanje Srbije u svetu nego putem tenisa. Kada u svetu kažete tenis, prva asocijacija je Srbija - rekao je Jeremić.

On je napomenuo da je drugi važan razlog koji ga je podstakao da preuzme ulogu predsednika želja da se ljudske vrednosti koje krase srpske tenisere ukorene u našem društvu.

- U ovom sportu se ne može uspeti bez rada i posvećenosti. Ne možete u tenisu da postanete šampion prevarom. Sve se zarađuje samo radom - rekao je Jeremić, koji je inače, dobio jednoglasnu podršku na vanrednoj Skupštini TSS.

Na njegov predlog, dosadašnji predsednik TSS Živojinović izabran je za počasnog predsednika.

Počasni član TSS postao je i Radmilo Armenulić, koji je podneo ostavku na mesto potpredsednika.

Za novog potpredsednika nacionalnog saveza izabran je direktor ATP "Srbija Open" Goran Ðoković, dok je Upravni odbor TSS proširan sa 15 na 19 članova, među kojima je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.