NavMenu

Dodeljena priznanja za najbolje u velnes turizmu

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2011. 15:43
Komentari
Podeli

Regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness & SPA turizmu održana je 22. novembra u "Hotelu M" u organizaciji Centra za promociju wellness & SPA i Kluba privrednih novinara. Konferencija na temu "Održivi i profitabilni wellness & SPA koncept u hotelima i banjama" okupila vodeće domaći i strani eksperte iz oblasti turizma, a dodeljena su i priznanja "Wellness Award" i "Turistička plava zvezda 2011".

Član saveta konferencije prof. dr Milica Lazović istakla je da smo ove godine od Evropske unije dobili priznanje za razvoj rehabilitacije, ali i da još uvek ne postoji strategija za razvoj zdravstvenog i velnes turizma.

- S obzirom na to da je veći deo (5.500 od ukupno 8.800) postelja u rehabilitacionim bolnicama na tržištu, važno je da svakodnevno obezbedimo korisnike da bismo mogli da preživimo. Zbog toga je neophodno da uvedemo nove programe i da obučimo naše tarapeute za rad i na velnes programima - zaključila je dr Lazović.

Predsednik, TO Mađarske, Piter Guljaš dao je pregled uspešne decenije razvoja zdravstvenog turizma u Mađarskoj, dok je Adele Joos iz "Hunguest hotel group" govorila je o inovacijama, novim proizvodima u zdravstvenom, velnes i spa turizmu neophodnim za održivi razvoj poslovanja.

Nenad Ikonić, menadžer hotela "Izvor" iz Aranđelovca, ukazao je na to šta čini strategiju uspešnog poslovanja u wellness-u.

- Ključno za velnes sadržaj je odmor, sadržaj baziran na psihološkom efektu, dok SPA treba da bude spoj između zdravstvenog i velnes turizma - zaključila je Nikolina Jovanović, direktorka hotela "Blanca Resort & SPA" u blizini Travnika.

Prema njenim rečima bitno je "razmotriti kako nas spoljašnje tržište doživljava", ali je neophodno i "koncept velnessa pojednostaviti i njegove sadržaje približiti ljudima".

Doc. dr Milisav Čutović, je naglasio da "težište u SPA centrima treba da bude na holističkom pristupu čoveku, a u SPA centru se moraju nalaziti smeštajni kapaciteti svih kategorija, masaže, saune, fitness programi, parna kupatila i ambijent za psihičku relaksaciju".

S obrizom na veliki prirodni potencijal regiona, učesnici Konferencije su se složili sa tim da je razvoj zdravstvenog, velnes i spa turizma jedan od prioriteta i da je neophono da država bude uključena u njegovo realizaciju, pre svega stvaranjem povoljnog ambijenta za domaće i strane investitore.

Konferencija je završena svečanom dedelom priznanja "Wellness Award" i "Turistička plava zvezda 2011". Priznanja su uručena onima koji su prepoznati kao istinski ambasadori velnesa i jedne lepe i moderne turističke priče.

"Hotel Izvor" Aranđelovac dobio je nagradu za "Wellness hotel godine", hotel "Blanca Resort"–Vlašić BIH-WA za planinski wellnes&spa, dok je Pelod centar Limus Romanus-Merkur Vrnjačka Banja dobio priznanje za inovativnost.

Maja Nikolić, voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a, je "Wellness lice godine", "Duo Moderato" je nagrađne u kategoriji "Wellness muzike" odnosno kao muzika koja inspiriše.

Za opremanje wellnes i SPA centara nagrađen je "Bibis", brend "Sport Life" za kućni fitnes, "Aleksandar MN" za suplement "Super Collagen +C, a d.i.a. Jelena Đurić za projekat Wellness centar Banja Vrujci.

Priznanje "Plava turistićka zvezda" za izuzetne rezultate u turizmu organizatori su dodelili Ribarskoj banji za investicija renoviranja turskog kupatila u moderan SPA centar.

Žiri turističkih novinara, kojim je predsedavala Svetlana Zrilić (urednica emisije Knjiga utisaka, RTS), odlučio je da priznanje "Turistički novinar godine" dodeli novinarki, Ivani Stanković. Projekat koji finansira EU, "Stari zanati za novo doba", dobio je priznanje za turistički proizod –liniju suvenira pod nazivom "Rukoveti".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.