NavMenu

Dodeljene nagrade niškog Salona urbanizma za 2011. godinu

Izvor: eKapija Petak, 11.11.2011. 11:41
Komentari
Podeli

Na 20. Salonu urbanizma u Nišu koji traje do 15. novembra veliku nagradu je dobio JP Zavod za urbanizam Niš.

U kategoriji regionalni i prostorni planovi ravnopravnu prvu nagradu su dobili Zavod za urbanizam Vojvodine za Regionalni prostorni plan AP Vojvodine i IAUS za Regionalni protorni plan Timočke krajine. Drugu nagradu je dobio JP Zavod za urbanizam Niš za Regionalni prostorni plan za područje Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okrug, kao i prvu nagradu za Prostorni plan administrativnog područja grada Niša 2012. Zavod za urbanizam Novi Sad je dobio drugu nagradu za Prostorni plan grada Novog Sada. Treću nagradu je dobio JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovca za Prostorni plan grada Leskovca kao i JUP Plna Šabac za Prostorni plan opštine Bogatić. Arhitektonski fakultet u Beogradu je dobio priznanje za Prostorni plan jedinice lokalne samouprave Bojnik.

U kategoriji generalni urbanistički planovi prvonagrađen je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovca za Generalni urbanistički plan Leskovca 2020, a druga nagrada je pripala "Infoplanu" Aranđelovac za Generalni urbanistički plan Grada Zaječara.

Za planove generalne regulacije nagrađen je prvom nagradom Plan generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina sa naseljeni mestom Zlatibor - I faza, koji je uradio Arhitektonski fakultet Beograd. Drugo mesto je pripalo za Plan generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu koji je izradio Zavod za urbanizam Novi Sad. Taj Zavod je dobio i priznanje za Plan generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem. Treću nagradu je dobio "Arhilpan" iz Aranđelovca za Plana generalne regulacije gradskog naselja Golubac. Priznanje u ovoj kategoriji je dobio i JP Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva za Plan generalne regulacije "Centar" u Valjevu.

Za plan detaljne regulacije prvonagrađen je PDR područja južno od ulice Ćirila i Metodija u Nišu koji je uradio niški Zavod. Ravnopravno drugu nagradu su osvojili Agencija za planiranje prostora Skoplje za Univerzitetski klinički centar Skoplje u Marko Martinović za Idejno urbanističko rešenje lokacije "Radoje Dakić" Podgorica.

U kategoriji urbanistički projekti i realizacije prvu nagradu je osvojio IAUS za Urbanistički projekat sa idejnim arhitektonskim rešenjima za prostor osam lokacija u okviru prve faze turističkog rizorta "Jabučko ravnište" na Staroj planini. Drugo mesto su podelili "Dea Arhi Code" za idejno urbanističo-arhitektonsko rešenje poslovnog centra u Skoplje, i JP Zavod za urbanizam grada Subotice za Urbanistički projekat za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije namenjene za izgradnju sadržaja turističkog kompleksa vinarije "Zvonko Bogdan". Treću nagradu su dobili CEP-Centar za planiranje urbanog razvoja za Urbani transformaciju: od plana do realizacije i JP Direkcija za urbanizam Kragujevac za Urbanistički projekat "Slobodna zona FAS-Grošnica". Priznanje u ovoj kategoriji je osvojio JUP Plan Šabac za Urbanistički projekat "Manastir Radovašnica".

U kategoriji konkursi prvonagrađeno rešenje je "Kompleks komercijalne djelatnosti, kultura i parkiranje" arhitekata Slavka Lukića i Dejana Šavije. Drugu nagradu je dobilo Konkursni rešenje "Oživljavanja zajedničke istorije" Zavoda za planiranje razvoja kantona Sarajevo. Treću nagradu su ravnopravno osvojili - Rifat Alihodžić iz firme "Arhing Inžinjering"iz Bijelog Polja za idejno urbanističko rešenje gradskog trga sa poslovnim objektima u Bijelom Polju, kao i "Dea Arhi Code" za Idejno urbanističko-Arhitektonsko rešenje tržnog centra na Zlatiboru. Priznanje u ovoj kategoriji je osvojio Urbanistički zavod Beograda za Konkurs Beton hale centar.

U kategoriji Istraživanje i studije iz oblasti urbanizma prvonagrađeno je Istraživanje modela zoninga kroz pilot projekte u 11 opština u BiH, koje su uradili Brankica Milojević i Dragan Todorović, Arhitektonsko-građevinskog fakuleta u Banja Luci. Druga nagrada je pripala Nikoli Lečiću iz JP Zavod za urbanizam Niš za Turističku valorizaciju Specijalnog rezervata prirode Suva planina. treća nagrada je dodeljena A.D. "Projekat" Banja Luka za Studiju o uticaju hidroelektrane "Ulog" na životnu sredinu. Priznanje je dobio Urbis Centar Banja Luka za Analizu rešavanja problematike plavljenja površinskim vodama stambenog naselja "Bare" u Kotor Varoši. Priznanje je dobila i Tatjana Rajić iz Expeditio centra za održvi prostorni razvoj Kotor za Rod i prostor - integrisanje principa rodne ravnopravnosti u planiranju prostora u Crnoj Gori.

Za zaštitu životne sredine prvu nagradu je dobio Institut "Kirilo Savić" za Plan urpavljanja otpadom za PD "Termoelektrane i kopovi Kostolac". Drugonagrađena je Studija uporednog vrednovanja lokacija za planiranje i realizaciju nove stambene zone u Despotocu, koju je uradio "Ecologica Urbo", GIZ/Ambero Consulting. Tihomir Obradović iz firme "Expert inženjering" Šabac je dobio treću nagradu za rešenje Sanacija, rekultivacija i zatvaranje deponije komunalnog otpada "Dudara" Šabac. Priznanje u ovoj kategoriji je pripalo "Projekt" Banja Luka za Prethodnu procenu uticaja na životnu sredinu rekonstrukcije magistralnog puta Brod na Drini-Hum.


U kategoriji primena informatičke tehnologije prvu nagradu je dobila Agencija za planiranje prostora Skoplje za Integrisanje DMS i GIS sistema u izradi planova. Drugonagrađen je JP Zavod za urbanizam Vojvodine za Primenu Erdas Apollo softvera u prostornom planiranju. Zavod za planiranje razvoja kantona Sarajevo za Primenu različitih GIS softvera u prostornom planiranju.

U kategoriji publikacije prvo mesto je dobila Dijana Simonović sa Arhitektonsko-građevinskog fakultet Univerziteta u Banja Luci za PEJZAŽNI GRADOVI: poređenje razvoja urbanog identiteta Banja Luke i Graca. Drugo mesto je pripalo Ljiljani Vasilevskoj za Razvoj urbanih formi kroz istoriju-od nastanka prvih gradova do početka 20. veka. Treću nagradu su dobili Milenko Stanković i Srđan Stanković za prevod knjige 101 stavr koju sam naučio u školi arhitekture Matthew Frederick, kao i Udruženje urbanista Srbije za Novu atinsku povelju 2003 - Vizija gradova zu 21. veju Evropskog saveta urbanista. Priznanje je dobila Agencija za planiranje prostora Skoplje za Prostorni plan Ohridsko-prespanskog regiona kao i Biserka Ilijašev za Vile i palate u Kikindi.

Prva nagrada za studentski rad je dodeljena VGGŠ Arhitektura-Beograd za Zbornik radova studenata specijalističkih studija Urbana rekonstrukcija i Vuku Čvoru sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici za Urbanističko-arhitektonsko rešenje naselja Srodaka u Poznanju u Poljskoj. Drugu nagardu su dobike Dajana Rokvić i Sandra Samardžić sa Arhitektonskog fakulteta Banja Luka za Wassily Kandinsky, Small dream in red - Tvrđava kastel Banja Luka, kao i Igoru Biševcu sa Građevinko-arhitektonskog fakulteta za Arhitektonsko i urbanisticko rešenje Trga svetog Save u Kraljevu. Marija Stevanović i Jelena Petrić sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu su dobile treću nagradu za Ribarsko naselje Tekija-urbani dizajn za održivost, a nagradu su podelile sa Tatjanom Kostić sa niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta koja je uradila Idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje česme-fontane sa parternim uređenjem na trgu Sinđelića u Nišu. Priznanje su dobili Miloš Vlastić sa Univerziteta Union za rekonstrukciju beogradske ulice Strahinjića Bana. Magdalena Vasilevska, Mihailo Mitković, Ivan Tanasković, Dragana Veličkov sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu su dobili priznanje za Alternativna rešenja individualnog i kolektivnog stanovanja na lokaciji Niška Banja.

Tagovi:
Salon urbanizma Niš
Regionalni prostorni plan AP Vojvodine
Regionalni protorni plan Timočke krajine
Regionalni prostorni plan za područje Nišavsko
Topličkog i Pirotskog upravnog okrug
Prostorni plan grada Novog Sada
Prostorni plan grada Leskovca
Prostorni plan opštine Bogatić
Prostorni plan jedinice lokalne samouprave Bojnik
Generalni urbanistički plan Leskovca 2020
Generalni urbanistički plan Grada Zaječara
Plan generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina sa naseljeni mestom Zlatibor
Plan generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu
Plan generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem
generalne regulacije gradskog naselja Golubac
Plan generalne regulacije Centar u Valjevu
Agencija za planiranje prostora Skoplje
Univerzitetski klinički centar Skoplje
Marko Martinović
Idejno urbanističko rešenje lokacije Radoje Dakić Podgorica
Jabučko ravnište
Stara planina
Dea Arhi Code
Urbanistički projekat Slobodna zona FAS Grošnica
Urbanistički projekat Manastir Radovašnica
Slavko Lukić
Dejan Šavija
Zavoda za planiranje razvoja kantona Sarajevo
Rifat Alihodžić
Arhing Inžinjering Bijelo Polje
Zlatibor
tržni centar Zlatibor
Beton hala Beograd
Brankica Milojević
Dragan Todorović
Nikola Lečić
Specijalni rezervat prirode Suva planina
Projekat Banja Luka
Studiju o uticaju hidroelektrane Ulog na životnu sredinu
Urbis Centar Banja Luka
Tatjana Rajić
Expeditio centar za održvi prostorni razvoj Kotor
Institut Kirilo Savić
Plan urpavljanja otpadom za PD Termoelektrane i kopovi Kostolac
Termoelektrane i kopovi Kostolac
Ecologica Urbo
GIZ
Ambero Consulting
Tihomir Obradović
Expert inženjering
Dudara Šabac
Erdas Apollo
GIS
Dijana Simonović
Grac
Ljiljana Vasilevska
Razvoj urbanih formi kroz istoriju
Milenko Stanković
Srđan Stanković
Matthew Frederick
Udruženje urbanista Srbije
Nova atinska povelja 2003
Biserka Ilijašev
Vile i palate u Kikindi
Vuk Čvoro
Arhitektonski fakultet u Podgorici
Srodaka
Poznanj
Dajana Rokvić
Sandra Samardžić
assily Kandinsky
Small dream in red
Tvrđava kastel Banja Luka
Igor Biševac
Trg svetog Save Kraljevo
Marija Stevanović
Jelena Petrić
Ribarsko naselje Tekija
Tatjana Kostić
trg Sinđelić Niš
Miloš Vlastić
rekonstrukcija ulice Strahibjića bana
Magdalena Vasilevska
Mihailo Mitković
Ivan Tanasković
Dragana Veličkov
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.