NavMenu

Srbija dobija svoj Nacionalni investicioni plan najkasnije do kraja juna 2006. godine

Izvor: Tanjug Petak, 21.04.2006. 15:29
Komentari
Podeli


Nacionalni investicioni plan Srbije za period od 2006. do 2011. godine biće donet najkasnije do kraja juna 2006. godine, a glavni cilj tog dokumenta biće da omogući održivi razvoj Srbije na srednji rok, za šta su već predviđena početna finansijska sredstva od milijadu EUR.

Upravo takav stav zauzeli su članovi Vlade Srbije na svojoj poslednjoj sednici, na kojoj je, između ostalog, formirano i Koordinaciono telo za pripremu i kasnije sprovođenje pomenutog dokumenta.

Kako je ranije već najavljeno, sva sredstva koja će se trošiti u okviru navedenog projekta biće obezbeđena iz privatizacionih prihoda koji se u 2006. godini planiraju na najmanje 1,3 milijarde EUR, ali i iz kredita međunarodnih finansijskih organizacija i Srbiji dostupnih fondova EU.

Nacionalni plan za investicije u Srbiji imaće 7 prioriteta i to značajna ulaganja u unapređenje obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, kulture i sporta, izgradnju saobraćajne infrastrukture, projekte kojima se podstiču zapošljavanje i preduzetništvo, kao i projekte u energetici, poljoprivredi, vodoprivredi, nauci i turizmu.

Za predsednika Koordinacionog tela koje će raditi na pripremi nacionalnog investicionog plana predložen je ministar finanansija Srbije Mlađan Dinkić, dok će ostali članovi tog tela biti ministar privrede Predrag Bubalo, ministar nauke i zaštite životne sredine Aleksandar Popović, ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i ministar za trgovinu, turizam i usluge Bojan Dimitrijević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.