NavMenu

"Železnice Srbije" potpisale ugovore o remontu vozova vredne milijardu dinara

Izvor: eKapija Utorak, 18.10.2011. 11:42
Komentari
Podeli

"Železnice Srbije" saopštile su danas da su potpisale ugovore i anekse ugovora o remontu voznih sredstava sa devet remontnih preduzeća iz Srbije ukupne vrednosti milijardu dinara.

Kako se navodi, do kraja godine trebalo bi da bude remontovano 680 teretnih i 38 putničkih vagona, tri elektromotorna voza i dve lokomotive, a sredstva za te poslove obezbedila je Vlada Srbije u okviru Programa o načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila.

Prema potpisanim ugovorima smederevski "Želvoz" za potrebe železnice popraviće 30 putničkih vagona i dva elektromotorna voza, a vrednost posla je 250 miliona dinara.

Za popravku 310 teretnih vagona u kraljevačkoj "Fabrici vagona" biće izdvojeno 248 miliona dinara, dok će "Goša" u Smederevskoj Palanci popraviti osam putničkih vagona u vrednosti od 60 miliona dinara. "Tatravagonka Bratstvo" u Subotici remontovaće 168 teretnih vagona, a vrednost posla iznosi 135 miliona dinara.

Zrenjaninski "Šinvoz" za remont jednog elektromotornog voza dobiće 65 miliona dinara, dok će niška "MIN-Lokomotiva" popraviti dve elektro lokomotive u vrednosti od 80 miliona dinara.

Niška "MIN-Vagonka" popraviće 120 teretnih vagona, a vrednost posla je 96 miliona dinara, dok će "MIP RŠV" u Ćupriji remontovati 56 teretnih vagona i prihodovati 45 miliona dinara.

Smederevska "Inter-mehanika" treba da do kraja godine popravi 26 teretnih vagona, a vrednost posla je 21 milion dinara.

"Železnice Srbije" naglašavaju da je ovo već drugi put ove godine da je Vlada Srbije izdvojila sredstva za remont voznih sredstava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.