NavMenu

"Eurofond" postao vlasnik fabrike vode "Bjelasica rada", hotela "Fjord" i "Cetinje turista", 490.000 EUR

Izvor: Pregled Četvrtak, 17.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Crnogorski privatizacioni fond ``Eurofond`` postao je većinski vlasnik bjelopoljske fabrike vode ``Bjelasica rada``, hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) ``Fjord`` iz Kotora i ``Cetinje turista`` kupovinom akcija vrednih 490.000 EUR i preuzeo kontrolu nad devet firmi u Crnoj Gori.

 

U okviru ``Fjorda`` posluju hoteli ``Vardar``, restoran ``Galion``,  kafana ``Dojmi``, Ugostiteljsko-rekreativni centar ``Slavija`` i nekoliko manjih objekata u Starom gradu i Grobljanskom polju u Kotoru.  ``Cetinje turist`` je poznato po hotelu ``Grand`` na Cetinju, a ``Bjelasica rada`` je fabrika za pakovanje vode.

 

``Eurofond`` je i većinski vlasnik firme ``Izbor Bar``, ulcinjske solane ``Bajo Sekulić``, rožajskog ``Kristala``, kotorske štamparije ``Andrija Paltešić`` i podgoričkog ``Servisimporta". Osnivači su crnogorski biznismeni Vuk Rajković i Veselin Barović i građani Slovenije i Bosne i Hercegovine. Fond je vlasnik značajnog broja akcija u javnim preduzećima Telekom Crne Gore, Elektroprivredi i Železnici, ``Jugopetrolu`` i HTP ``Boka``, Rajković je ranije bio direktor pojedinih crnogorskih medija.(Pregled)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.