NavMenu

Počinje obnova Centra "Sava", Skupština Beograd izdvojila više od 2 mil EUR - telekomunikacije, računarska mreža, nameštaj, krov, ozvučenje...

Izvor: Politika Četvrtak, 17.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Od izgradnje do danas, proteklih 28 godina, u Centru ``Sava`` održano je 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa, skupova i manifestacija sa više od milion i šest stotina hiljada učesnika.

 

Uoči godišnjeg sastanka Evropska banka za obnovu i razvoj, koji je predviđen za kraj maja 2005. osnivač Centra ``Sava`` Skupština Beograda izdvojila je više od 2 mil  EUR za neophodne investicione radove na ovom zdanju.

 

U prvoj fazi obnove predviđeni su poboljšanje i modernizacija unutrašnjeg sistema komunikacije. To podrazumeva radove na instalaciji nove telefonske centrale, uspostavljanju savremene računarske mreže, poboljšanje nadzornog sistema, ozvučenja, zameni dela nameštaja, povećanju broja sala, delimičnoj opravci krova, poboljšanju vizuelnog identiteta. Tim  kongresnih organizatora veruje da će radovi biti završeni u roku koji ističe 15. maja 2005.  Naredne sedmice uspostavlja se računarska mreža sa 200 najsavremenijih kompjutera, završava se projektna dokumentacija posle koje sledi tender za obnovu najugroženijih mesta na krovu čija je površina 18.000 m2, za čiju bi celokupnu sanaciju trebalo 25 mil din. U međuvremenu, svake sedmice dolazi jedan od delegata Svetske banke kako bi kontrolisao radove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.