NavMenu

Koncert gudačkog kvarteta Malion iz Nemačke 5. aprila u Kaštelu Ečka

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.03.2024. 14:44
Komentari
Podeli

(Foto: Felix Broede)
Gudački kvartet Malion iz Nemačke nastupiće u Kaštelu Ečka 5. aprila u 19 časova. Ovaj koncert deo je MERITA platforme koja ima za cilj povezivanje i promociju evropskih gudačkih kvarteta. Kolarčeva zadužbina jedan je od 17 partnera u ovom projektu, pored asocijacije Le Dimore del Quartetto iz Italije, String Quartet Biennala Amsterdam iz Holandije, festivala Lofoten iz Norveške, fondacije Julian Cohran iz Poljske i drugih.

MERITA platforma je podržana od strane Kreativne Evrope i predstavlja spoj muzike, nasleđa i talenta. U okviru platforme deluje 38 evropskih gudačkih kvarteta koji, uz pomoć trenera - profesionalaca iz različitih oblasti, tokom petodnevnih rezidencija u istorijskim kućama širom Evrope, razvijaju specifične projekte na različite teme, od kreiranja koncerata za decu i osetljive grupe, preko organizovanja koncerata u netipičnim prostorima, do implementiranja pozorišnih elemenata u koncerte kamerne muzike.

- Imamo sreću da naš tim trenera predvodi istaknuti pozorišni reditelj Nikola Zavišić, uz pomoć koga muzičari stiču nova saznanja iz sveta pozorišne umetnosti, a koja mogu dati novu perspektivu u pogledu kreiranja sadržaja, naravno sa primarnim fokusom na kvalitet muzičkog programa. U Kaštelu Ečka imaćemo priliku da prisustvujemo koncertu gudačkog kvarteta Malion i tenora Karstena Šmit-Herna koji će publici predstaviti svoje tumačenje dela Juliet Letters koje je Elvis Kostelo napisao u saradnji sa Brodski kvartetom pre više od trideset godina - najavljuje Nemanja Stanković, menadžer projekta ispred Kolarčeve zadužbine.

Gudački kvartet Malion jedan je od najistaknutijih ansambala svoje generacije. Nastupali su u prestižnim svetskim dvoranama (Wigmore Hall, Alte Oper Frankfurt, Kelnska filharmonija, Izumi Hall Osaka i dr), sarađivali su sa umetnicima Alfredom Brendelom, Kitom Armstrongom i Kvartetom Hanson i osvajali prestižne nagrade na konkursima poput Internacionalnog tamičenja gudačkih kvarteta Irene Steels-Wilsing-Foundation 2023 i Internacionalnog takmičenja kamerne muzike u Osaki 2023.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je potrebno potvrditi prisustvo na mejl katarina.markovic@kastelecka.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.