NavMenu

Zasad bez zainteresovanih za zgradu i ostale nekretnine EPS-a i EDS-a u Bloku 20

Izvor: ekapija/N1 Četvrtak, 14.03.2024. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
Polovinom februara Elektroprivreda Srbije ad Beograd i Elektrodistribucija Srbije doo Beograd oglasile su prodaju građevinskog zemljišta i objekata na nekoliko katastarskih parcela u Bloku 20. Mesec dana kasnije, za kupovinu nekretnina ova dva preduzeća na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji, u čijem komšiluku je krajem prošle godine Delta holdingu prodata zgrada Rada, nije bilo zainteresovanih.

Reč je o kompleksu oivičenom ulicama Vladimira Popovića i Milentija Popovića i Zemunskim putem, koji je ponuđen po početnoj ceni od 48,5 mil EUR, a u kome je najpoznatiji i najuočljiviji objekat nedovršene poslovne zgrade.

Da na javni poziv za prodaju kompleksa u bloku 20 na Novom Beogradu nije pristigla nijedna ponuda, potvrđeno je za N1 u EPS-u.

(Foto: Screenshot)

Na prodaju su, podsetimo, bili ponuđeni objekti u izgradnji - energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

- Iz prodaje se izuzima elektroenergetski deo objekta A, trafostanica 110/10 KV, koja se nalazi u centralnom delu objekta i zauzima etažu podruma, prizemlja i mezanina, sa površinom od 2.601,43 m2, sa pripadajućim ventilacionim kanalima koji se prostiru do krova. Elektrodistribucija Srbije doo Beograd ostaje isključivi investitor na TS - bilo je istaknuto u oglasu na koji se niko nije javio za kupovinu ovih nekretnina u viđenom stanju.

Ovo nije prvi slučaj da nema zainteresovanih za kupovinu nekretnina u ovom delu Novog Beograda. Podsetimo, pre nekoliko godina, nisu bile uspešne ni prva ni druga prodaja Sava centra već tek treća, kada je cena za prodaju kongresnog zdanja dodatno snižena. Vrlo je moguće da i u slučaju kompleksa koji su na prodaju oglasili EPS i EDS zainteresovani čekaju novi oglas i snižavanje početne cene u odnosu na sadašnju.

Vlada Srbije je saglasnost Elektroprivredi Srbije da proda ovaj kompleks u Novom Beogradu dala početkom decembra 2023, nakon što je krajem novembra Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo oglasila prodaju beogradskog građevinskog preduzeća Rad u stečaju, po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara, podseća N1.

Kada je reč o potezu od Bloka 20 do autoputa, u njemu je vlasnik više objekata Delta holding čija je najnovija nekretnina u tom delu Novog Beograda upravo nedovršena zgrada Rada.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.