NavMenu

"Lactalis grupa" preuzela kontrolu 83,3% kapitala nad italijanskim "Parmalatom"

Izvor: eKapija Petak, 15.07.2011. 13:25
Komentari
Podeli


"Lactalis" grupa u okviru koje posluje kompanija "Somboled" potvrdila je završetak javne ponude koju je pokrenula 23. maja 2011. godine sa ciljem da postane većinski deoničar "Parmalata" u Italiji. Ovaj poduhvat omogućuje "Lactalis" grupi akviziciju 83,3% "Parmalatovog" kapitala.

- Radi se o važnom periodu transformacije za našu grupu koja se ogleda kroz rast naše aktivnosti za oko 50%. "Lactalis" grupa postaje još više međunarodna i još raznolikija. "Parmalat" i "Lactalis" grupa međusobno će moći da profitiraju od svog međunarodnog povezivanja i svojih portfolija moćnih proizvoda i robnih marki, kako bi nastavili svoj razvoj - naglasio je Emmanuel Besnier, predsednik Nadzornog odbora "Lactalis" grupe.

Sa prihodima koji se približavaju brojci od 15 mlrd EUR, u 2012. godini "Lactalis" grupa postaće svetski lider u mlečnoj industriji, i sa oko 200 proizvodnih pogona i više od 52.000 zaposlenih, biće prisutna u 55 zemalja.

"Somboled", kao deo "Dukat" mlečne industrije, ušao je u sastav "Lactalis" grupe 2007. godine kada započinje intenzivan razvoj "Somboleda" u vidu modernizacije mlekare i uvođenja novih tehnologija, optimizacije proizvodnog asortimana i unapređenja kvaliteta proizvoda i daljih ulaganja u primarnu proizvodnju mleka u Srbiji.

"Dukat" je najveći prerađivač mleka na tržištima jugoistične Evrope sa čak 13 proizvodnih pogona. Osim Srbije, "Dukat" i "Dukatove" robne marke drže vodeće pozicije na tržištima Hrvatske ("Dukat"), Makedonije (mlekara "Ideal Šipka") Bosne i Hercegovine (mlekara "Inmer"), Rumunije ("LaDorna"), Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Grčke i Albanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.