NavMenu

Holandski kamperi organizovano posetili Šargan - Od početka maja "ćira" prevezao 12.500 putnika

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.05.2011. 14:17
Komentari
Podeli

Muzejsko-turistički kompleks "Šarganska osmica" ugostio je ovog vikenda grupu od 44 kampera iz Holandije, kao i 47 ljubitelja železnice iz Velike Britanije, Francuske, Australije i SAD, izjavila je danas za Tanjug turizmolog u tom kompleksu Aleksandra Stamenić.

Holandske kampere, drugu godinu zaredom, doveo je NKC (Netherlandes Camper Club). Oni su, posle obilaska Mokre Gore, danas posetili Zlatibor gde su pored Sirogojna i Stopića pećine upoznali i druge turističke destinacije na ovoj planini.

Grupa ljubitelja železnica iz Velike Britanije, Francuske, Australije i SAD sinoć je napustrila Mokru Goru, a u prethodna tri dana, posle dočeka u Dobrunu (Republika Srpska), parnom lokomotivom stigla je u Mokru Goru, gde je za njih juče organizovana specijalna vožnja "parnjačom" do stanice Šargan Vitasi, sa brojnim zaustavljanjima na interesantnim stajalištima.

- Od početka maja muzejsko-turističkim vozom "nostalgija", poznatijim kao "ćira", prevezeno je oko 12.500 putnika, među kojima su, pored učesnika školskih ekskurzija, bili turisti iz raznih evropskih zemalja, ali i iz Japana, Australije i Amerike - izjavila je za Tanjug Stamenićeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.