NavMenu

Đura Obradović iz Vankuvera, vlasnik "Pešter-Sjenica" uložio 15 mil EUR, najavljuje još 32 mil EUR za najsavremenije mlekare, izvoz u EU

Izvor: Politika Ponedeljak, 13.03.2006. 13:23
Komentari
Podeli

Nedavno, na aukciji, ekonomista Đura Obradović iz Vankuvera je kupio Poljoprivredno gazdinstvo "Pešter-Sjenica". Pre toga je kupio poljoprivredno dobro "Budućnost" u Dobanovcima sa 5.500 ha i farmu na Zlataru "Inexa" iz Nove Veroši, u koju je već smestio 1.000 ovaca.

U Dobanovcima je kupio vozni park, američke firme "John Deer", za koji je potrošio blizu 2,5 mil EUR. U ovo ogledno dobro, koje je napravljeno za prezentacije, u početku je investirano 4 mil EUR.

Na "Pešter" uskoro stižu stručnjaci švedske firme "Alfalaval" sa namerom da učestvuju u realizaciji pravljenja najsavremenije mlekare. Planira da za dve-tri godine omasovi stado do 20.000 ovaca, 3-5.000 junadi i oko 1.000 grla krava. Na Zlataru je planirao stado od oko 3.000 ovaca i 2.000 muznih krava za proizvodnju visokobrendiranog sira.

Očekuje se da će Obradovićeva klanica na Zlataru uskoro dobiti dozvolu za izvoz u zemlje EU.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.