NavMenu

Za sistemske integratore nema krize - "Telelink" postao većinski vlasnik firme "Comutel"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.05.2011. 15:49
Komentari
Podeli

Kompanije "Telelink" i "Comutel", jedni od vodeći inostranih i domaćih kompanija u sektoru sistemskih integracija, objavile su početak zajedničkog poslovanja na poslovnom skupu koji je 12. maja održan u beogradskom hotelu "Hyatt".

- Krajem prošle godine kompanija "Telelink", vodeći sistem integrator u jugoistočnoj Evropi, preuzela je većinsko vlasništvo nad domaćom firmom "Comutel". Ovo spajanje je dobrobit za obe kompanije, jer je "Telelink" ovom akvizicijom ojačao svoje prisustvo na srpskom, a "Comutel"-u je omogućeno da se raste i da se razvija na inostranom tržištu - rekao je Borko Jovanović, generalni direktor kompanije "Telelink" u Srbiji.

On je dodao da je ovo pozitivan primer širenja, naročito ako se posmatra sa ekonomskog stanovišta.

- Vreme recesije je vreme kada se štedi novac. Mi smo pripremljerni ušli u tu recesiju, dobrim poslovanjem smo došli u poziciju da investiramo u ovakve poteze. Očekujemo da se rezultati vide veoma brzo, "Telelink" se širi u regionu i dobija jednog vrhunskog partnera, grupu inženjera koji mogu na nivou grupe da ponude usluge koje do sada nismo nudili - izjavio je Jovanović.

Direktor "Telelinka" ističe da je ovo prvi primer da se kompanija širi na ovaj način. U regionu se rast obično ostvaruje uz direktne akvizicije, kupuju se većinski paketi ili kompletne akcije kompanija, koje se potom integrišu u grupu. Efekti saradnje između "Telelinka" i "Comutel"-a su već vidljivi, za kratko vreme ove dve kompanije su postigle integraciju, zajedničko pozicioniranje na tržištu i ponudu široke lepeze usluga klijentima.

Vlasnik "Comutel"-a Miodrag Radulović, naglašava otvaranje mogućnosti da "Comutel", koji je vodeći domaći integrator za kablovske operatere, ponudi svoje usluge, znanje i intelektualnu svojinu i inostranim korisnicima.

- Značaj ovog spajanja je veliki za obe firme. S obzirom na to da je "Telelink" na domaćem tržištu bio prepoznat kao firma koja je najviše radila sa mobilnim operaterima u domenima wireless-a, bežičnih tehnologija, dok je "Comutel" komplementaran jer se bavi sistem integracijom i upravo to je bilo potrebno "Telelinku" kako bi upotpunio svoj portfolio usluga na domaćem tržištu - rekao je Radulović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.