NavMenu

Bez dioptrije za samo dvadeset sekundi - Inovativne laserske intervencije klinike "Miloš" u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.05.2011. 10:01
Komentari
Podeli

Primenom novog "FemtoSecond" lasera, koji je od nedavno u upotrebi u okviru klinike "Miloš" u Beogradu specijalne bolnice za oftamologiju, uklanjanje dioptrije od sada će se obavljati u desetinama sekundi. Novi laser ima široku primenu u refraktivnoj hirurgiji i koristi se za napredne i savremene procedure u lečenju poremećaja vida – kratkovidosti i dalekovidosti, astigmatizma, kod presađivanja rožnjače, a uskoro i za operacije katarakte. Novim laserom izvodi se i inovativna intervencija "Intracor", za uklanjanje presbiopije, odnosno dalekovidosti koja nastaje posle 45. godine. Ova intervencija, koju je odobril NASA, od pre tri godine se primenjuje u svetu, a sada je dostupna i pacijentima u Srbiji.

- Otkriće "FemtoSecond" lasera i nova "Intracor" intervencija predstavljaju veliki napredak u oftamologiji i refraktivnoj hirurgiji. Laserske intervencije se odvijaju vrlo brzo, bez upotrebe "noža" i sigurno, sa značajno smanjenim rizikom od komplikacija tokom i nakon intervencije. Najznačajnije je što se postižu odlični i trajni rezultati – pacijenti već po okončanju intervencije vide bolje, a značajan oporavak oštrine vida moguć je nakon par dana - kaže dr Katarina Misailović, specijalista oftamologije.

Intracor intervencija izvodi se u kapljičnoj anesteziji i traje, uz celokupnu pripremu, svega nekoliko minuta. Neposredno posle tretmana vid je malo zamagljen i bistri se u toku nekoliko narednih sati. Nakon toga pacijent je sposoban da čita na blizinu bez naočara. Intervencija se najčešće izvodi na jednom, "nedominatnom" oku, a čak 40 do 50% pacijenata zadovoljno je vidom i ne oseća potrebu za intervencijom na drugom oku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.