NavMenu

"Banini" gradi novu fabriku u Kikindi - 1 mil EUR za otvaranje 200 radnih mesta

Izvor: Beta Sreda, 27.04.2011. 14:32
Komentari
Podeli

Kikindska kompanija "Banini" dobila je iz Programa Ministarstva ekonomije za podsticaj investicija 1 mil EUR za izgradnju nove fabrike konditorskih proizvoda u opštini Kikinda kojoj će posao dobiti 200 radnika.

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u visini 5.000 EUR po novozaposlenom, iz Programa Ministarstva koji administrira SIEPA, potpisaće sutra u Kikindi ministar ekonomije Nebojša Ćirić i predstavnici "Baninija".

Investicijom je predviđena izgradnja nove proizvodne hale površine 18.400 kvadratnih metara, kao i kupovina i instalacija proizvodnih i linija za pakovanje konditorskih proizvoda.

"Banini" zapošljava 350 radnika i beleži godišnji promet od oko 20 mil EUR.

Konditorska kompanija izvozi 20% ukupnog plasmana a najvažnija su joj tržišta članica CEFTA sporazuma. "Banini" izvozi i u Rusiju, Švedsku, Ameriku i Australiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.