NavMenu

Kompanija "cargo-partner" investira 21,5 mil EUR u izgradnju logističkog centra u Slovačkoj

Izvor: eKapija Sreda, 27.04.2011. 10:00
Komentari
Podeli

Međunarodna kompanija za transport i logistiku "cargo-partner" gradi logistički centar u mestu Dunajska Streda u Slovačkoj. Završetak prve faze skladišta, površine 7.300 m2 od ukupno 30.000 m2, je planiran za prvi kvartal 2012, saopštila je kompanija.

Novi, moderni logistički centar je udaljen samo 46 km od Bratislave, a njegova ukupna površina je 60.000 m2. Od toga je predviđeno da 30.000 m2 budu objekti skladišta, koji imaju dovoljno mesta za 50.000 paleta.

- Zbog veličine našeg logističkog centra, obezbedićemo 100 novih radnih mesta - izjavio je Tibor Majzun, direktor "cargo-partnera" u Slovačkoj.

Prema navodima iz saopštenja, u toku poslednjih nekoliko godina grupa "cargo-partner" je imala stabilan rast i proširila se na veliki broj država. Sada je vreme da se ulaže u buduće tržište u Slovačkoj i da se stvore nove mogućnosti izgradnjom novog logističkog centra.

Ovaj logistički centar se nalazi odmah pored terminala za kontejnere Metrans, koji je povezan sa lukama u Hamburgu, Bremerhafenu, Kopru i Rijeci. Ova blizina omogućava "cargo-partneru" da vrši utovar robe direktno u kontejner bez emisije štetnih gasova.

- Kada smo razmatrali izgradnju centra razmišljali smo o dve stvari. Želeli smo da pomognemo našim klijentima da smanje troškove prilikom transporta robe u skladište, a u isto vreme smo želeli da se uticaj na životnu sredinu svede na minimum. Pored toga, prevoz robe je mnogo bezbedniji na ovaj način - rekao je Štefan Krauter, predsednik "cargo-partnera".

"cargo-partner" je međunarodna kompanija za špediciju sa predstavništvima u celom svetu, koja je specijalizovana za pružanje kompleksnih usluga u oblasti transporta i skladištenja robe. Predstavništvo u Bratislavi je osnovano 1993. godine i danas je među najvažnijim kompanijama za špediciju u Slovačkoj. Ovakav brzi rast je ostvaren kroz pružanje usluga avionskog, pomorskog i drumskog prevoza robe za međunarodne i domaće klijente. Usluge "cargo-partnera" su takođe usmerene na optimizaciju kapaciteta skladištenja. Ponuđene usluge uključuju i mogućnost praćenja robe 24/7 kao i carinjenje i osiguranje.

Grupa "cargo-partner" ima predstavništva širom sveta sa više od 100 poslovnica i 2.200 zaposlenih u 27 država, a ostvareni promet u 2010. godini je 470 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.