NavMenu

"Siemens" širi proizvodnju vetrogeneratora u subotičkoj fabrici

Izvor: Beta Ponedeljak, 25.04.2011. 11:05
Komentari
Podeli

Kompanija "Siemens" uskoro će početi realizaciju investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta fabrike vetrogeneratora u Subotici, najavio je direktor sektora energije u kompaniji "Siemens" u Beogradu Dušan Muškatirović.

On je novinarima kazao da bi ta investicija trebalo da bude završena do kraja 2012. godine i omogući povećanje broja zaposlenih u subotičkoj fabrici, u kojoj sada radi 500 ljudi.

- Fabrika u Subotici će po proizvodnji postati jedan od vodećih pogona kompanije "Siemens" u regionu - naglasio je Muškatirović.

Kako su agenciji Beta kazali u beogradskom ogranku kompanije "Siemens", tačan iznos investicije i broj novih radnih mesta kompanija još ne može da objavi, jer su u toku finalni dogovori oko vrednosti ulaganja.

"Siemens" fabrika u Subotici proizvodi generatore za vetroelektrane, trofazne vučne motore za električne lokomotive, statore sinhronih generatora i montira pretvarače za solarne panele i vetroelektrane.

Nemačka kompanija "Siemens" je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, ima 410.000 zaposlenih i usluge pruža u više od 190 zemalja. Kompanija "Siemens" u Srbiji osnovana je 1996. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.