NavMenu

Kuće brvnare iz Republike Srpske hit na beogradskom Sajmu građevinarstva

Izvor: eKapija Sreda, 13.04.2011. 12:35
Komentari
Podeli

Krajiška kućaKrajiška kuća

Na 37. Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu svoje proizvode su predstavili i "Krajiška kuća" iz Banja Luke, prnjavorski "Prozofin", "Fagus" iz Kotor Varoša i "Maksmara" iz Banja Luke.

Veliku pažnju posetilaca privukla je kuća brvnara "Krajiške kuće" iz Banja Luke, koja je 100% izrađena od materijala od drveta iz šire okoline Banja Luke.

"Krajiška kuća" želi da nastupom na ovom sajmu uspostavi novi kontakte i prodre na tržište Srbije, gde sa nekoliko firmi već ima poslovnu saradnju, kao što su "Beodušek", "Granmatrix" i "Metalac".

Kuće brvnare su postale veliki hit, a ova firma ih gradi po narudžbi kupca u željenoj kvadraturi. Cena kuće-brvnare od 70 kvadrata iznosi 20.000 eura.

Firma "Prozofin" iz Prnjavora izložila je građevinsku stolariju, prozore i stakla izolatore, koji su nešto deblji u odnosu na uobičajene, ali čuvaju energiju i u skladu su sa ekološkim standardima.

Cena po kvadratnom metru iznosi 200 EUR, ali u ovoj firmi ističu da se to isplati, s obzirom na uštedu energije koja se postigne upotrebom ovih izolacionih proizvoda, koji su napravljeni od čistih materijala i lako se recikliraju.

Kotorvaroški "Fagus" predstavio je prozore i vrata, a posebno ističu svoj novi prozor napravljen potpuno od drveta "FAGTERM-90", sa toplotnim koeficijentom 0,93.

Ovaj proizvod štedi energiju i do 70% u odnosu na stare prozore i veoma je isplativa investicija.

Banjalučka firma "Maksmara" predstavila je svoj novi proizvod - protivpožarna vrata izrađena od čelika. "Maksmara" jedina u RS proizvodi protivpožarna vrata, a osim toga proizvodi i aluminijumske lestve. Vrata se prave i po narudžbi. "Maksmara" ima svoju ispostavu u Zrenjaninu, odakle pokriva tržište Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.