NavMenu

UNIQA beleži značajan rast u SEE regionu

Izvor: PR Sreda, 15.03.2023. 13:49
Komentari
Podeli
UNIQA je u SEE regionu (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska), ostvarila odlične poslovne rezultate i značajan rast u UNIQA grupi u 2022. godini: prema preliminarnim podacima, bruto fakturisana premija je porasla za 10,4%, profit pre oporezivanja (EBT) je 10,2 mil EUR*, a planirana tehnička profitabilnost, uprkos nepovoljnim uslovima na tržištu, poput inflacije koja je uzrokovala rast cena brojnih proizvoda i usluga, nadmašena je za 37%. Ukupna bruto fakturisana premija dostigla je iznos od 269,2 mil EUR. Istovremeno, u SEE regionu UNIQA je takođe povećala broj klijenata na dva miliona.

UNIQA je u martu 2022. godine započela transformaciju u regionu jugoistočne Evrope kako bi ojačala svoju poziciju na tržištu sa ciljem da bude među prva tri međunarodna igrača i pružila rešenja i usluge osiguranja najvišeg kvaliteta za svoje klijente i partnere. SEE region je treća grupa kompanija po veličini u UNIQA grupi, sa oko 1.700 zaposlenih.

Od početka transformacije pokrenute su brojne inicijative za ostvarivanje punog potencijala u regionu, od pojednostavljenja proizvoda do stavljanja snažnog naglaska na upotrebu i analizu podataka sa jakim fokusom na digitalizaciju i inovacije kako bi se svi poslovni procesi ubrzali i pojednostavili. Na regionalnom nivou, UNIQA razvija jedinstvena rešenja za male i srednje preduzetnike, kao i velike regionalne kompanije, kreirajući posebne ponude za njihove potrebe.

UNIQA je u SEE regionu zabeležila najveći rast u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju - više od 36% i u osiguranju imovine - više od 24%.

Odlične poslovne rezultate ostvarila je i UNIQA Srbija koja je prema preliminarnim podacima u 2022. godini ostvarila rast od 10,3%, nadmašivši rast tržišta.

- Ostvarili smo premiju od 55,1 mil EUR. Istovremeno, ostvarena dobit pre oporezivanja iznosi milion evra. Ovim smo postavili odličnu osnovu za naš dalji rast - istakao je predsednik Izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja, Nikola Đukić.

Svojim aktivnostima i uz snažnu podršku UNIQA grupe, UNIQA će uticati na veću zastupljenost i razvoj osiguranja u regionu, ali i na zajednicu, nastavljajući da ulaže u zajedničke društveno odgovorne inicijative i u svoju zajednicu zaposlenih. Ambiciozne planove prati snažna posvećenost celog UNIQA tima, koji deli zajedničku viziju da klijentima pruži savremena, jednostavna i inovativna rešenja za osiguranje.

*bez umanjenja vrednosti ulaganja


O UNIQA grupi

UNIQA grupa je jedan od vodećih osiguravača na glavnim tržištima u Austriji i centralnoj i istočnoj Evropi. Sa oko 22.400 zaposlenih i ekskluzivnih partnera, kompanija pruža uslugu za gotovo 16 miliona klijenata na 18 tržišta.

UNIQA Insurance Group AG, je prema preliminarnim podacima, u 2022. godini ostvarila profit pre oporezivanja od 421,7 mil EUR, što predstavlja povećanje od 10,3%. Bruto fakturisana premija UNIQA grupe porasla je za 3,9% na 6,6 mlrd EUR u 2022. godini. Tehnički rezultat UNIQA grupe porastao je za 96,2% na 410,5 mil EUR u 2022. godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.