NavMenu

Počele nominacije za Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana

Izvor: Mina Subota, 04.02.2023. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Nominacije za Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana za prošlu godinu su počele, saopšteno je iz Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

RCC je tu inicijativu pokrenuo prošle godine u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024 i programa ekonomskog osnaživanja žena, s ciljem da se oda priznanje ženama koje su pokrenule i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima za druge žene i muškarce u našem regionu.

Iz RCC-a su pozvali pojedince, predstavnike institucija javnog i privatnog sektora, organizacije i sve zainteresovane da nominuju ženu preduzetnicu godine u jednoj ili više kategorija - žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja preduzetnica, žena start up preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Nominacije su otvorene do 28. februara, uz uslov da je preduzeće prijavljenih žena preduzetnica registrovano pre februara prošle godine.

Generalna sekretarka RCC-a, Majlinda Bregu, kazala je da prošle godine nije bilo lako odabrati samo šest među brojnim sjajnim nominacijama.

- Blerina, Aida, Valentina, Dragana, Pakize i Arta su ovu prestižnu titulu Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana za 2021. godinu ponijele ponosno i opravdano i uverena sam da ove godine neće biti ništa drugačije - navela je Bregu.

Prema njenim rečima, doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana.

- Njihov naporan rad, inovativno razmišljanje i nepokolebljiva predanost, predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava. Namera nam je da ovom inicijativom odamo skromno priznanje ovim hrabrim i snažnim ženama, koje su se usudile da se bore protiv stereotipa i donesu promene - rekla je Bregu.


Ona je dodala da je sigurna da svi znaju barem jednu, ako ne i mnogo više, neverovatnih žena - majku, sestru, prijateljicu, partnerku ili poznanicu, koja je preduzetnica i koja zaslužuje da dobije priznanje za sve što je uradila.

- Dakle, budite brzi, nominujte svoju favortikinju koja će sledećeg meseca možda postati jedna od žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana - poručila je Bregu.

Iz RCC-a je saopšteno da manje od 22% preduzetnika sa Zapadnog Balkana čine žene i zbog toga je promocija priča uspešnih žena preduzetnica iz regiona od velike važnosti.

- Ekonomsko osnaživanje žena je od ključnog značaja za oporavak i otpornost, kao i za veći ekonomski rast, s obzirom da je broj žena na tržištu rada usko povezan sa razvojem regiona - dodaje se u saopštenju.

Više informacija o uslovima za nominaciju, žiriju i postupku izbora može se pronaći OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.