NavMenu

Kompanija Cognitive postala deo grupacije Comtrade System Integration Adriatic

Izvor: Telegraf biznis Petak, 03.02.2023. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freepik / rawpixel.com)Ilustracija
Akvizicijom kompanije Cognitive, sa dubokom ekspertizom u cloud-native tehnologijama, integraciji i API menadžmentu, kompanija Comtrade System Integration proširuje svoje kapacitete, kako bi klijentima ponudila još sveobuhvatnija rešenja u domenu digitalne transformacije.

Iz višegodišnje uspešne poslovne veze, koju je Comtrade negovao sa kompanijom Cognitive, stvorila se prilika da ova organizacija postane deo Comtrade System Integration grupacije.

- Kompanija Cognitive osnovana je 2016. godine. Od svog nastanka, prema poslovnom modelu, bila je usmerena na saradnju sa većim sistem-integratorima, kako bismo zajednički isporučili kompleksna IT rešenja klijentima. Ta rešenja su se najčešće oslanjala na IBM i OpenShift tehnologije i bila namenjena pretežno klijentima iz telekomunikacija i finansija. Projekti povezani sa cloud-native solucijama, problematikom u domenu integracija i API ekonomijom konkretni su domeni, naše duboke ekspertize.

Profesionalni rast kroz ovu akviziciju, bio je sasvim logičan korak za naš tim inženjera. U velikom sistemu biće suočeni sa raznovrsnijim profesionalnim izazovima i imaće priliku da učestvuju na projektima u celosti, od samog začetka projektnog zadatka do finalne isporuke. To čini bitnu razliku u odnosu na učešće samo u pojedinim fazama projekta, što je bio slučaj do sada - zaključuje Boban Motika, osnivač kompanije Cognitive, a danas Delivery Deputy Director u Comtrade System Integration. - Za kompaniju koja je u IT industriji već više od dve decenije i koja, iz godine u godinu, a naročito u poslednjih pet, beleži veliku ekspanziju, uspostavljanje održivih konkurentnih prednosti, koje će osigurati budući rast, predstavlja veliki izazov. Comtrade Grupa je i do sada sa uspehom negovala model rasta kroz akvizicije.

Kada se na to, izuzetno pozitivno iskustvo, doda i činjenica da System Integration već godinama ima odličnu poslovnu saradnju sa kompanijom Cognitive, ideja o akviziciji rodila se kao logičan sledeći korak. Ona će dodatno učvrstiti našu poziciju kod postojećih partnera i klijenata, ali i da nas učini interesantnim partnerom mnogim kompanijama u regionu, sa kojima do sada nismo imali priliku da sarađujemo - izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor kompanije Comtrade System Integration Adriatic.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.