NavMenu

Sombor dobija novi kružni tok u blizini Osnovnog suda - Raspisan tender za izvođača

Izvor: eKapija Sreda, 01.02.2023. 13:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nacroba/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Sombor je raspisao javni poziv za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka Venac vojvode Petra Bojovića, Stepe Stepanovića i ulice Arsenija Čarnojevića sa parkinzima. Lokacija buduće kružne raskrsnice je u urbanom delu grada u neposrednoj blizni Osnovnog suda i Sportskog centra Soko.

U dokumentaciji se navodi da je procenjena vrednost radova iznosi 51.666.666 dinara bez PDV-a, a predviđeni rok za izgradnju je pet meseci.

- Projektom saobraćajnice je obuhvaćen deo površine predviđen za kružni tok, deo pristupnih saobraćajnica, trotoarske površine, biciklističke staze i kolsko-pešačke površine i kolski prilazi privatnim posedima. Projekat rekonstrukcije raskrsnice ulica V.v. Petra Bojovića, V.v. Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića urađen je da bi se ostvarilo efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršena je obnova konstruktivne nosivosti i potrebne celovitosti saobraćajnica uz korekciju oblika kolovozne konstrukcije u cilju produženja njene upotrebljivosti. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršeno je poboljšanje geometrijskih elemenata saobraćajnica imajući u vidu ekonomsku opravdanost takvog rešenja - ističe se u tehničkoj dokumentaciji

Kružna raskrsnica imaće centralno ostrvo radijusa 4 m, a spoljni radijus kružnog toka je 13 m. Kolovoz u kružnom toku imaće širinu 7.5 m što omogućava obeležavanje jedne saobraćajne trake. Sva tri priključna pravca su uvedena u kružni tok u pravcu i usmereni ka centru kružnog toka. Centralni krug je oivičen betonskim ivičnjakom i kamenom kockom – prelazni kolovoz, širine 1.5 m


Na svim prilazima kružnom toku projektovano je razdelno ostrvo za razdvajanje saobraćajnih tokova. Širina svih traka na prilazima kružnom toku je po 4.0 m. Izlazne trake iz kružnog toka takođe imaju širinu po 4.0 m.

Projektno rešenje dakle predstavlja pretvaranje trokrake raskrsnice u kružnu raskrsnicu. Sve trotoarske i biciklističke površine povezane su sa postojećim u jedinstvenu celinu.

Ponude se mogu dostaviti do 27. februara, a detalji se nalaze OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.