NavMenu

U Kruševcu otvorena fabrika švajcarske kompanije Etampa - Proizvode za Ferrari, Porsche i Bugatti

Izvor: eKapija Sreda, 01.02.2023. 11:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
U Kruševcu je zvanično otvorena fabrika švajcarske kompanije Etampa iz sektora mašinske obrade metala. Zapošljavaju oko 25 radnika, a u planu je da do kraja godine bude do 60. Kapacitet proizvodnje je oko 280 miliona delova godišnje. Većina kupaca Etampa proizvoda je iz industrije automobila (Ferrari, Porsche, Bugatti) elektronike/elektrotehnike, građevinarstva i medicinske/bezbednosne tehnologije.

Trenutno najveći problem, kako je istakao direktor Aleksandar Stanković je nedostatak alatničara, a planovi su da se zajedno sa RPK i Školskom upravom, angažuju u iniciranju dualnog obrazovanja za te potrebe.

- Etampa je u svojim ambicioznim zacrtanim planovima istakla da želi i da proširi proizvodnju, tako da će Grad i dalje nastaviti da opravdava epitet povoljnog poslovnog okruženja i dobrog domaćina za sve kompanije i privredne subjekte - rekla je tom prilikom gradonačelnica Jasmina Palurović, navedeno je na zvaničnom sajtu Kruševca.

Etampa AG osnovana je 1945. godine u Švajcarskoj. Razvila se u značajnu međunarodnu kompaniju sa delatnošću u sektorima štancanja i finog brušenja. Na 7.200 m2 fabričkog prostora u svojim pogonima, Etampa ima proizvodnju alata visokih performansi i ultra-moderan proizvodni pogon za fino brušenje i štancanje.

Većina kupaca Etampa proizvoda je iz industrije automobila (Ferrari, Porsche, Bugatti), elektronike/elektrotehnike, građevinarstva i medicinske/bezbednosne tehnologije.

Etampa ima fabrike u Ilinoisu – SAD, Blanskom – Češka Republika i sada u Kruševcu (od avgusta prošle godine).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.