NavMenu

Proizvođači mleka tražiće smanjenje uvoza i minimalnu cenu od 80 dinara za litar

Izvor: Beta Ponedeljak, 30.01.2023. 17:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)Ilustracija

Predsednik Udruženja proizvođača mleka iz Banata Vukašin Baćina izjavio je danas da će 1. februara na razgovorima sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprvrede Jelenom Tanasković zatražiti uvođenje kvota za uvoz mleka i minimalne otkupne cene mleka od 80 dinara po litru.

On je za Betu rekao da će od Tanasković zatražiti i da se premija za mleko poveća sa sadašnjih 10 na 20 dinara.

Na listi zahteva je i da se ugovori o zakupu državnog zemljišta produže za još deset godina.

Baćina je rekao da prerađivači smanjuju cenu mleka i da je Mlekoprodukt iz Zrenjanina, kome on prodaje mleko, za prvih 15 dana januara smanjio otkupnu cenu mleka sa 70 na 50 dinara.

- Glavni problem je kod Imleka koji je uvoznik mleka iz mlekare u Poljskoj i Madjarskoj i koji to mleko prodaje kao domaće jer je preko ambalaže za domaće mleko prelepio samo etiketu da potiče iz Poljske. Ta mlekara uvozi velike količine i stvara višak na tržištu dok ne obori otkupne cene i ne uništi do kraja domaće farmere - rekao je Baćina.

Baćina je rekao da domaći proizvođači mleka prodaju taj proizvod u bescenje, a stočna hrana je, zbog prošlogodišnje suše, preskupa i nema je dovoljno.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.