NavMenu

Nemački investitori zainteresovani za ulaganje u RS - Najavljeno skoro otvaranje velikog pogona

Izvor: Nezavisne novine Nedelja, 29.01.2023. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
Predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske, Srebrenka Golić, izjavila je Srni da preksinoć održanoj svečanosti u Štutgartu, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, prisustvuje i veliki broj njemačkih državljana koji su izrazili zainteresovanost za ulaganje u Srpsku.

Golić je rekla da je njemačke državljane najviše zanimalo kako da u Srpskoj počnu privredne aktivnosti, koji su uslovi i kako da dobiju potrebne dozvole za to.

Ona je navela da se ubrzo u Srpskoj očekuje otvaranje velikog pogona gdje je investitor njemački državljanin, koji se upoznao o zakonodavstvu u Srpskoj.

Golić je izrazila zadovoljstvo što svečanosti, koju organizuje Predstavništvo Srpske u Štutgartu, prisustvuje ogroman broj privrednika porijeklom iz Srpske koji privremeno žive i posluju u Njemačkoj "rame uz rame sa njemačkim privrednicima".

Ona je navela da je delegacija iz Srpske upoznala privrednike u Njemačkoj o tome da Republika Srpska od 2007. godine usklađujemo svoje zakonodavstvo sa EU, transponuje u njega sve evropske direktive koje su identične ili slične sa Njemačkom.

- Upoznali smo ih i sa olakšicama i podsticajima koje Vlada Srpske već nekoliko godina daje privrednim subjektima - rekla je Srni Golić.

Ona je rekla da je ovo jedan od načina gdje je u direktnom razgovoru sa njemačkim i srpskim privredicima ostvarena "možda najbolja saradnja u odnosu na prethodne godine".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.