NavMenu

Kakve pogodnosti imaju porodilje u Beču

Izvor: eKapija Petak, 27.01.2023. 11:29
Komentari
Podeli

(Foto: www.BillionPhotos.com/shutterstock.com)
U bolnicama Bečkog zdravstvenog udruženja je rođeno 12.853 beba u 2022. godini što je 200 beba više nego u prethodnoj. Prosečna starost majki je bila 30,6 godina, dok im je boravak u bolnici trajao u proseku četiri dana.

Od ukupnog broja porođaja 274 su bila višestruke trudnoće.

- Klinike Bečkog zdravstvenog udruženja nude sve mogućnosti perinatalne i neonatalne urgentne medicine - objašnjava medicinski direktor dr Mihael Binder i dodaje: - Najvažnije je omogućiti majkama da imaju porođaj kakav žele, a medicinsko osoblje prati majke onoliko koliko je medicinski neophodno.

U Beču postoje klinike koje su specijalizovane za spontane porođaje karlično postavljenih beba i blizanaca, majke sa dijabetesom ili hroničnim reumatskim oboljenjima. U 2022. godini je sprovedeno 456 porođaja majki koje su bile pozitivne na Covid-19.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.