NavMenu

Dogovoren transport 400.000 tona uglja od Luke Ploče, preko FBiH i RS, do Srbije

Izvor: RTRS Utorak, 24.01.2023. 16:42
Komentari
Podeli
(Foto: kaiskynet/shutterstock.com)
U Doboju je u ponedeljak, 23. januara, održan sastanak članova uprava kompanija Željeznica Republike Srpske (ŽRS), Željeznica Federacije BiH, Srbija kargo i rukovodstva Elektroprivrede Srbije na kome je usaglašen nacrt budućeg sporazuma na prevozu 400.000 tona uglja tokom 2023. godine iz hrvatske Luke Ploče za Srbiju, kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Na tom sastanku razgovarano je i o usklađivanju svih elemenata budućeg sporazuma, kao i dogovor na ispunjavanju neophodnih preduslova i obaveza budućih potpisnika za početak realizacije prevoza novih količina uglja iz Luke Ploče za Elektroprivredu Srbije, saopšteno je iz ŽRS-a.

- Definisanje preduslova za početak realizacije prevoza novih 400.000 tona uglja u 2023. godini iz Luke Ploče za Srbiju kroz Republiku Srpsku i FBiH, podrazumeva precizno definisanje obaveza budućih potpisnika sporazuma, način otpreme i dinamiku prevoza - ističu iz ŽRS-a.

Budući sporazum i realizacija prevoza uglja iz Hrvatske za Srbiju kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH okarakterisan je kao još jedan od visoko prioritetnih ciljeva u okviru nastojanja za proširivanje i razvoj regionalne saradnje, sa namerom aktivnog učešća železničkih preduzeća u stabilizaciji energetske situacije u regionu i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.