NavMenu

Raspisan tender za opremanje tri naplatne stanice na Moravskom koridoru

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.01.2023. 09:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
JP Putevi Srbije raspisali su tender za 1. fazu uspostavljanja sistema za naplatu putarine na Moravskom koridoru - prvom digitalnom autoputu u Srbiji, od Pojata do Preljine.

Kako je navedeno u opisu radova, predmet ove javne nabavke je ugradnja opreme i puštanje u rad sistema za naplatu putarine na naplatnim stanicama Ćićevac, Kruševac Istok i Kruševac Zapad.

Dodaje se da oprema sistema za naplatu putarine mora biti istovetna ili kompatibilna sa opremom koja je ugrađena na ostalim naplatnim stanicama na deonici Beograd - Niš.

Istalacija opreme i softverskih paketa predviđena je na nivou sabraćajnih traka i naplatnih stanica.

Osim sistema za naplatu putarine predmet tendera su i tzv. prateći sistemi, odnosno sistemi koji podržavaju, obezbeđuju i kontrolišu sistem za naplatu putarine, kao što su podsistem video nadzora procesa naplate putarine i alarmni podsistem za obezbeđenje radnika i imovine.

Naplatna stanica Ćićevac ima 4 ostrva sa 4 kabine, odnosno 5 saobraćajnih traka, pa na naplatnoj stanici treba ugraditi dve mešovite ulazne trake, jednu manuelnu ulaznu traku i jednu manuelnu naplatnu traku i dve mešovite naplatne trake

Kako bi se na 5 fizičkih saobraćajnih traka instaliralo 6 konfiguracija, srednja saobraćajna traka će biti reverzibilna (manuelni ulaz/manuelna naplata).

Naplatne stanice Kruševac istok i Kruševac zapad imaju p 7 ostrva sa 5 kabina, odnosno 8 saobraćajnih traka. Na naplatnim stanicama stoga stanici treba ugraditi po jednu automatsku ENP ulaznu traku, dve mešovite ulazne trake, dve manuelne ulazne trake, dve manuelne naplatne trake, dve mešovite naplatne trake i jednu automatsku ENP naplatnu traku.


Kako bi se na 8 fizičkih saobraćajnih traka instaliralo 10 konfiguracija, dve srednje saobraćajne trake će biti reverzibilne.

Isto tako treba ugraditi opremu i na nivou naplatnih stanica.

Tender je otvoren do 30. januara, a vrednost posla je 391,65 miliona dinara (oko 3,3 mil EUR).

Detaljnije OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.