NavMenu

Turska kompanija Erenli pokreće rad početkom 2023. godine

Izvor: Jugmedia Petak, 09.12.2022. 11:36
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / YouTube)
Iako je ranije najavljivano da će Erenli, već podignuta fabrika u Zelenoj zoni u Leskovcu, početi da radi krajem ove godine, kada je najavljen prijem prvih radnika, gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da očekuje da se to desi početkom nove godine.

On je na konferenciji za medije kazao da je rat u Ukrajini napravio pometnju na tržištu, pa i zbog toga kasni najavljeno proširenje leskovačkog preduzeća Statovac.

- Bukvalno bi trebalo početkom godine. Mi smo pre dva dana kontaktaktirali Statovac, koji već radi, ali ne radi punim kapacitetima, i rečeno nam je da treba da kupe još neke mašine. To je zbog svega ovoga što se dešava u Ukrajini, poremetilo se tržište. Izvesno je, međutim, da će Erenli početi sa proizvodnjom, jer je ovde uložio 16,6 miliona - kazao je.

Ovoj turskoj kompaniji država Srbija dodelila je 3,78 mil EUR podsticaja za izgradnju pogona za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji. Erenliju je prethodno, bez naknade, u Leskovcu dodeljeno državno zemljište od 67.469 kvadrata. Prilikom potpisivanje ugovora predviđeno je da se 340 radnika primi do kraja 2025. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.