NavMenu

Norveški Emergy želi da ulaže u projekte solarnih i vetroelektrana u RS - Moguća saradnja sa domaćim kompanijama

Izvor: RTRS Sreda, 07.12.2022. 16:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)Ilustracija
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića sa predstavnicima Norveško-bosanskog poslovnog udruženja i norveške kompanije Emergy predstavljeni su potencijali za razvoj projekata solarnih i vjetro elektrana, uz mogućnost saradnje ove firme sa Elektroprivredom Srpske i privatnim kompanijama.

Đokić je na jučerašnjem sastanku u Banjaluci rekao da Srpska raspolaže znatnim potencijalima za izgradnju energetskih objekata koji koriste obnovljive izvore energije.

Iz resornog ministarstva su naveli da je sastanak sa predsjednikom Norveško-bosanskog poslovnog udruženja Јanom Moricom i potpredsjednikom za razvoj poslovanja kompanije Emergy Ejalom Barazanijem organizovan da bi se konkretizovala saradnja između kompanija iz Srpske i norveških kompanija među kojima je i Emergy, koja je zainteresova za saradnju u oblasti elektroenergetike.

- Energetska tranzicija u kojoj aktivno učestvujemo moraće biti nastavljena, a mi svoju šansu vidimo u izgradnji velikih solarnih, vjetro i hidro elektrana koristeći više modela, pa i model javno-privatnog partnerstva, uz maksimalno uključivanje domaćih privrednih subjekata - rekao je Đokić.


U izgradnju energetskih objekata koji koriste obnovljive izvore energije planirano je investiranje više milijardi evra.

Sastanku su, osim predstavnika više firmi iz Srpske koje posluju u oblasti elektroenergetike, prisustvovali i predstavnici Privredne komore i Elektroprivrede Republike Srpske.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.