NavMenu

Tehničko rešenje za prečišćavanje vazduha srpske firme dobilo prvu nagradu u kategoriji Best in Tech u Londonu

Izvor: PR Četvrtak, 01.12.2022. 09:57
Komentari
Podeli
Dodela nagrada (Foto: Marquis/Promo)Dodela nagrada
Početkom novembra, na glamuroznoj dodeli nagrada The Brit List Award 2022 u Londonu, arhitektonska firma Reardon Smith Architects iz Londona u saradnji sa srpskom firmom Marquis Commerce, dobila je prvu nagradu u kategoriji Best In Tech.

Nagrađeno je tehničko rešenje za prečišćavanje vazduha, koje je za luksuzni The Beaumont hotel u Londonu, osmislilia, instalirala i pustila u rad Srpska kompanija pod brendom Marquis Intelligence.

Tokom Covid-19 pandemije, The Beaumont hotel sa pet zvezdica imao je za cilj da obezbedi maksimalnu sigurnost i udobnost svojim gostima i zaposlenima.

Direktor dizajna Reardon Smith Architect, arhitekta Alexander Marjanovic predstavio je vlasnicima ovog hotela novu naprednu tehnologiju prečišćavanja vazduha sa kojom su ga tokom CPD (Continuing Professional Development) prezentacije u Londonu upoznali Gordana Blagić i Vladimir Janaćković, stručnjaci za kvalitet vazduha iz Marquis Intelligence. Vlasnicima hotela se ideja dopala. Prihvatili su predlog i primenili tehničko rešenje beogradske firme u celom hotelu.

Najsavremenije tehnološko rešenje za prečišćavanje vazduha Beogradske firme Marquis Intelligence za optimalnu bezbednost, dobrobit i udobnost korisnika hotela.

Marquis Intelligence je u okviru nagrađenog rešenja primenio DBD tehnologiju nemačke kompanije Bioclimatic GmbH sa kojom sarađuje već gotovo dve decenije.

Osim što je bio pionir primene Bioclimatic GmbH DBD tehnologije u Velikoj Britaniji, Marquis Intelligence je takođe, po prvi put ikada, sproveo daljinsku IAN implementaciju (instalacija/asistencija/nadzor) sistema za prečišćavanje vazduha, a zbog složenih globalnih uslova putovanja i poslovanja tokom pandemije.

Primenjeno najsavremenije tehnološko rešenje za prečišćavanje vazduha, u skladu je sa najvišim zdravstvenim standardima, građevinskim propisima, dobrom inženjerskom praksom i najnovijim preporukama za prevenciju prenošenja COVID-19.

Primium oprema Bioclimatic GmbH, ekološki prihvatljiva i energetski efikasna, montirana je na svim centralnim sistemima za ventilaciju i klimatizaciju tokom rekonstrukcije postojeće zgrade The Beaumont hotela.

The Beaumont hotel u srcu Londona tako je postao prvi hotel u Velikoj Britaniji sa potpuno integrisanom naprednom tehnologijom Dielectric Barrier Discharge (DBD) kompanije Bioclimatic GmbH, a njegovi gosti i zaposleni dobili su besprekorno čist i bezbedan vazduh u svakom kutku hotela.

Prednosti implementacije za The Beaumont Hotel, London, leže u održivom, dugotrajnom i najefikasnijem rešenju za prečišćavanje vazduha.

Stručnjaci za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru Marquis Intelligence predvodili su ovaj projekat od početka do kraja.

Ista tehnologija će se takođe primenjivati na proširenju hotela Providence Court, koje je trenutno u izgradnji, i koji je dizajnirao Reardon Smith Architects.


Marquis Intelligence solution for The Beaumont Hotel UK - The Best In Tech winner 2022. (Foto: Marquis/Promo)Marquis Intelligence solution for The Beaumont Hotel UK - The Best In Tech winner 2022.
Godišnje nagrade Brit List Awards 2022 imaju za cilj da se pronađu vrhunski dizajneri, arhitekte, hotelijeri i brendovi u Britaniji. Pobednici su proglašeni 2. novembra u devet pojedinačnih kategorija, među kojima su dizajner enterijera godine, arhitekta godine, hotelijer godine i najbolje tehničko rešenje. Devet pobednika je izabrano između 140 finalista.

HotelDesigns.net je vodeći međunarodni veb sajt i digitalni medij za dizajn hotela. To je odredište za sve najnovije vesti, mišljenja i kritike u segmentu arhitekture i hotelskog dizajna.

ReardonSmith Architects je nagrađivani lider u međunarodnom dizajnu hotela i odmarališta, sa iskustvom bez premca u restauraciji i rekonstrukciji luksuznih hotela u Londonu i većim evropskim gradovima.

The Beaumont Hotel, London je veličanstven, ali intiman, nezavisan i nagrađivani hotel sa pet zvezdica. Odlično lociran na mirnom trgu Mejfer u srcu Londona, The Beaumont hotel vraća duh luksuza starog sveta, čvrsto poduprt naprednom tehnologijom 21. veka.

Bioclimatic GmbH Nemačka je jedan od lidera na međunarodnom tržištu opreme za prečišćavanje vazduha, sa više od 40 godina iskustva u oblasti bipolarne jonizacije vazduha, sterilizacije vazduha i sistema Phoenix za prečišćavanje otpadnog vazduha.

Marquis Intelligence je vodeći internacionalni integrator rešenja za prečišćavanje vazduha u zatvorenom prostoru, sa više od 30 godina direktnog tržišnog iskustva.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.