NavMenu

Linijska proizvodnja domaćeg traktora iz Majevice naredne godine

Izvor: Sremska televizija Ponedeljak, 28.11.2022. 10:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/3345557)Ilustracija
Majevica kod Bačke Palanke je od početka godine zaposlila novih 70 radnika i proširila proizvodnju tako da sada izvozi u 40 zemalja širom sveta.

Od naredne godine u ovoj fabrici očekuje se linijska proizvodnja jedinog domaćeg traktora u Srbiji. Kako prenosi Sremska televizija traktor će biti u prodaji isključivo u paketu sa radnim mašinama i nabavka traktora sa sedam radnih mašina neophodnih za rad svakog poljoprivrednog gazdinstva biće oko 100.000 EUR. Ovo je projekat razvijan isključivo sredstvima Majevice i radom zaposlenih u ovoj domaćoj kompaniji.

Finansiranje nabavke ovog traktora biće uz pomoć kredita kao i plaćanjem u naturalnoj razmeni odnosno žitaricama ili drugim sredstvima i partiteti će se ugivarati direktno sa kompanijom dakle bez posrednika sem u slučaju kreditnog finansiranja. Prema podacima Udruženja uvoznika poljoprivredne mehanizacije u Srbiji je u prva tri kvartala prodato 3.500 traktora što je rekord u poslednjih 30 godina i više. Najveći broj novih traktora kupljen je uz podsticaje države.

Fabrika Majevica je osnovana 1905. godine a danas nakon 117 godina u njoj radi 150 radnika i pre 5 godina je izvršena uspešna privatizacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.