NavMenu

Otvoren rekonstruisan i opremljen objekat Agrokampusa - Za sledeću godinu najavljeno projektovanje Naučno-tehnološkog parka 2

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2022. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Radovi na rekonstrukciji i opremanju Nacionalnog istraživačko-obrazovnog centra inovacionih tehnologija – Agrokampus u Temerinu su završeni, a kako se navodi na sajtu Pokrajisnke vlade, iz pokrajinskog budžeta u te namene izdvojena su 24 miliona dinara.

Kako je naglasio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom otvaranja rekonstruisanog dela Agrokampusa namenjenog živinarstvu, ovo je samo prva faza investiranja, jer je plan Pokrajinske vlade da obezbedi najsavremeniju opremu u poljoprivrednoj proizvodnji kako bi se Agrokampus razvijao i u stočarstvu, ali i u svim drugim segmentima poljoprivrede.

- Cilj je da ovo postane razvojno-istraživački i obrazovni centar kojim možemo da se ponosimo širom Evrope - izjavio je Mirović.

Kako je rekao na ovom mestu se studentima i poljoprivrednim proizvođačima prenose znanja iz najsavremenijih tehnologija u agraru i Agrokampus ima ogroman potencijal. Stoga je važno da narednih godina ulažemo još veća sredstva kako bismo mogli da pokažemo stručnoj javnosti kakav kvalitet imamo u obrazovnom procesu i poljoprivrednoj proizvodnji.

Mirović je za sledeću godinu najavio projektovanje Naučno-tehnološkog parka 2, koji će takođe biti u kampusu Univerziteta, sa površinom od preko 20.000 m2, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva, a procedura će biti započeta u januaru.

- U proteklih šest godina, ulažući i u Institut Biosens, koji će biti pušten u funkciju za tri do četiri meseca, novi objekat Medicinskog fakulteta, Naučno-tehnološki park i druge razvojne segmente Univerziteta, uspeli smo da ojačamo prostorno, kapacitetima, tehnički i na sve druge načine naše profesore, docente, asistente, istraživače i studente, jer je svima jasno da je Univerzitet u Novom Sadu glavna pokretačka snaga Vojvodine. Pokazalo se da su ta ulaganja veoma značajna i da imaju efekta - istakao je on, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.