NavMenu

Matje Flamini na konferenciji A1 Talk: Održiva rešenja su naša budućnost

Izvor: PR Četvrtak, 24.11.2022. 14:17
Komentari
Podeli
Dejan Turk i Mathieu Flamini (Foto: A1 Srbija/Promo)Dejan Turk i Mathieu Flamini
Biznis zajednica Srbije i ove godine je imala priliku da čuje iskustva i prakse svetski priznatih lidera u okviru konferencije A1 Talk, koja ove godine nosi naziv "Sve počinje od nas". Eksluzivni gost bio je Matje Flamini (Mathieu Flamini), nekadašnji fudbaler u čuvenim klubovima Marsej, AC Milan, Arsenal i Kristal Palas, a danas uspešni biznismen i suosnivač GFBiochemical, vodeće kompanije koja levulinsku kiselinu proizvodi za industrijske potrebe i ima jednu od ključnih uloga u smanjenju emisije ugljen dioksida. U fokusu događaja, koji je organizovala kompanija A1 Srbija, našle su se teme održivog razvoja i pristupa poslovanju zasnovanog na viziji da svet učinimo boljim mestom danas i za naredne generacije.

- Klimatske promene su već neko vreme tema broj jedan većine vlada i velikih korporacija, ali ono što dodatno uliva nadu je činjenica da ljudi sada žele da se aktivno uključe i budu deo rešenja. Tehnologije koje su bazirane na modelu održivosti nam pomažu da oblikujemo budućnost i tu su da podrže razvoj nove ekonomije - istakao je Matje Flamini i zaključio: "Ubrzanim ulaganjem u održiva rešenja ne samo da vršimo pozitivan uticaj na našu planetu, već kreiramo i profitabilan poslovni model. Stoga više nemamo izgovora da se osvrćemo unazad, jer živimo u svetu koji je mnogo brži nego ranije, i koji zahteva da se prilagođavamo brže nego ikada ranije".

Kako je na konferenciji istaknuto, nalazimo se u trenutku kada je neophodna transformativna promena, koja otvara prostor za inovacije, za nove ideje i nove paradigme. U tom kontekstu, ESG postaje nužnost, naročito u Adria regionu.

Za građane Srbije, pitanja životne sredine zauzimaju četvrto mesto na listi prioriteta. Više od 45% građana Srbije brine zbog stalnog zagađenja vazduha, dok je više od 80% izrazilo veliku zabrinutost zbog klimatskih promena*. O tome na koji način telekomunikaciona industrija može da doprinese govorio je Dejan Turk, generalni direktor kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija:

- Industrija telekomunikacija je odgovorna je za svega 3.7% globalnih emisija CO2, što nas ne čini veliki zagađivačem. Ipak, uz rastući broj internet korisnika, predviđa se da će se ovaj procenat utrostručiti u naredne tri godine. Zaštita životne sredine je goruće pitanje, čije rešavanje počinje od svih nas. Zbog toga smo uspostavili novi parametar kvaliteta naše infrastrukture - održivost. Sa ponosom mogu da kažem da A1 mreža koristi zelenu energiju iz 100% obnovljivih izvora, a obavezali smo se da do kraja 2030. dostignemo karbonsku neutralnost u celoj A1 Telekom Austrija Grupi - naveo je Turk.

Govornici konferencije pozvali su učesnike da igraju za održivi tim i doprinesu stvaranju održivog sveta. Sveta u kome biti najbolji u poslu znači biti odgovoran.

*izvor: Istraživanje javnog mnjenja o životnoj sredini i ekologiji 2021, IPSOS
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: A1 Biz

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.