NavMenu

Beogradski ekonomski forum 5. i 6. decembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2022. 11:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
Beogradski ekonomski forum 22. put za redom održaće se u ponedeljak i utorak, 5. i 6. decembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Partner 22. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija Visa, a Forum se održava pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora, Helenskog poslovnog udruženja i Udruženja poslovnih žena Srbije.

- Forum svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, stoga će i ove godine okupiti impozantan broj govornika visokih i najuticajnijih predstavnika Republike Srbije, država iz regiona i važne predstavnike međunarodne zajednice iz oblasti politike, poslovanja, nauke, obrazovanja, medicine, kao i iz drugih oblasti. Teme ovogodišnjeg foruma su najaktuelnija pitanja vezana za Srbiju i svet, kao što su energetika, povezanost na Balkanu, ključ za ekonomski rast, strategije za finansiranje ekonomskog razvoja, budućnost maloprodaje, inflacija, energetska efikasnost, kao i tema digitalizacija - saopštili su organizatori Foruma.

Dodaju da su potvrđeni govornici koji će razgovarati na pomenute teme Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture; Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija; Radeta Basta, ministar poljoprivrede; kao i Martina Dvoržak, zamenik ministra spoljnih poslova Češke.

Uvodnu reč prvog dana Foruma imaće Majk Mišel, predsednik Saveta stranih investitora, kao i Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA.

Među panelistima svoj doprinos će dati viceguverner Ana Ivković; Nikola Dimitrov, bivši ministar spoljnih poslova Republike Severne Makedonije; Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji; Urs Šmid, ambasador Švajcarske u Srbiji; Anke Konrad, ambasadorka Nemačke u Srbiji; Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji; Nikola Antiparmakov, član Fiskalnog saveta Srbije; Dejan Šoškić profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu; Dragan Đuričin redovni član Svetske akademije umetnosti i nauke; Peter Grk, generalni sekretar Bled Strategic Forum-a; Jelica Minić predsednica Evropskog pokreta u Srbiji; Milan Vićentić, član izvršnog odbora Eurobanke; Dejan Janjatović, član izvršnog odbora NLB banke; Vladimir Vasić generalni sekretar Udruženja banaka Srbije; Julija Ustjugova, predstavnica MMF-a za Srbiju; Jovan Kovačić osnivač i predsednik EWB; Gordana Delić direktorka Balkanskog fonda za demokratiju; Nikola Pontara direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji; Alesandro Bragonzi šef regionalnog predsedništva EIB; Goran Stojilković predsednik Naftnog komiteta Srbije; Ari Naim regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije IFC; Milan Gospić direktor kompanije Microsoft; Dejan Cupać direktor za IT tehnologiju MK Grupe; Nebojša Bjelotomić Direktor inicijative "Digitalna Srbija" kao i mnogi drugi.


Za više informacija o ovogodišnjem forumu, učesnicama i satnici posetite zvanični sajt.

Sponzori ovogodišnjeg Foruma su: Eurobank Direktna, Turkstream i NLB Komercijalna banka.

Medijski sponzori Beogradskog ekonomskog foruma su Tanjug, Blic i eKapija.

Organizator 22. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija TGI Group International osnovana 2000. godine u Republici Srbiji i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih komunikacija u našoj zemlji. U saradnji sa matičnim preduzećem SGT u Atini, TGI Group International je vodeća kompanija u organizovanju konferencija i pružanja konsultantskih usluga za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.