NavMenu

Planinarska manifestacija "Stazama Kolubarske bitke 2022"

Izvor: eKapija Utorak, 22.11.2022. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maja Tomic/shutterstock.com)Ilustracija
Planinarsko smučarsko društvo "Ćira" iz Lajkovca uz podršku Planinarskog saveza Srbije, u subotu 26. novembra 2022. godine, organizuje republičku planinarsku manifestaciju "Stazama kolubarske bitke".

Okupljanje učesnika biće u selu Ćelije, na igralištu Fudbalskog kluba Dimitrije Tucović od 8 časova. Svečano otvaranje predviđeno je za 9:15, a start planinarenja u 9:30 časova, saopštio je Planinarski savez Srbije.

Staza je kružna, dužine 13 km i spada u kategoriju lakih staza. U manastiru Ćelije će ukratko biti predstavljena istorija kraja i podaci o učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu, a planinari će biti posluženi čajem.

Maršruta kretanja: Igralište u selu Ćelije – arheološko nalazište Anine – Čovka (272 mnv) – spomen kosturnica i manastir Ćelije (139 mnv) – spomenik Dimitriju Tucović na Vrače brdu – "Markovića put" -izvor "Vreline"- igralište
Za one koji se odluče da noće u ovom kraju predviđeno je druženje u Planinarskom domu na Rajcu i nedeljno pešačenje do Danilovog vrha oko 11km.


Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost i potrebno je da su u odgovarajućoj psihofizičkoj kondiciji i da su odeveni u skladu sa vremenskim uslovima, napomenuo je Planinarski savez Srbije.

Organizator obezbeđuje pečate akcije i prolaznih tačaka, redarsku službu na stazi kao i prisustvo osoblja Doma zdravlja "Lajkovac" i Gorske službe spašavanja.

Dodatne informacije možete dobiti telefonom na brojeve organizatora
063/253-054; 065/253-0054


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.