NavMenu

Dragačevo dobija novu industrijsku zonu na 30 hektara

Izvor: Telegraf/Rina Petak, 04.11.2022. 10:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: KID_A/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja deonice autoputa od Pakovraća do Požege dovešće saobraćajnicu Miloš Veliki u neposrednu blizinu Dragačeva, gde je već određeno zemljište za buduću industrijsku zonu koje se prostire na površini od oko 30 hektara.

- Najveća investicija u našoj opštini je autoput, a deonica koja prolazi kroz našu teritoriju trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine. Očekujemo da će se nakon toga javiti zainteresovani investitori koji će otvoriti svoja preduzeća ovde, što će bitno uticati na nova zapošljavanja - istakao je pomoćnik predsednika Opštine Lučani Milija Milenković.

Međutim, gradnja autoputa nije jedina investicija u opštini Lučani, pa se gradilište može videti u svim delovima opštine.

Najintenzivniji radovi trenutno se vrše u Guči. Neposredno uz veliku pozornicu na kojoj najbolji trubači odmeravaju snage, vrši se rekonstrukcija bazena u koju je država uložila oko 40 miliona dinara.

- Nažalost, poplave koje su nas zadesile prethodnih godina plavile su tri puta ovaj bazen. U rekonstrukciju smo krenuli 2021. godine uz pomoć sredstava Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i lokalne samouprave urađen je zaštitni betonski zid oko bazena kao i njegovo pokrivanje, a ove godine radi se druga faza koja podrazumeva rekonstrukciju samog bazena. Trenutno su u toku betonski radovi a potom sledi postavljanje završnog sloja, što znači da će već sledeće sezone biti na raspolaganju građanima opštine Lučani - istakao je Milenković.

Na seoskom području intenzivno se grade novi putevi, ali se rekonstruišu i stari izlokani drumovi. Država je za ovaj posao opredelila oko milijardu dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.