NavMenu

Baletanke, kostimi, trikoi, haljine - Proizvođač opreme za ples "Enti-Šport" planira prodor na tržište Srbije i BiH

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.01.2011. 09:08
Komentari
Podeli

Pre više vekova na početku razvoja baleta i plesnih igara plesačice i plesači su u toku predstave najčešće nosili svoju uobičajenu odeću. Tako su muškarci igrali u teškim kaputima od brokata i u tada popularnim pantalonama koje su bile stegnute ispod kolena. Plesačice i balerine nosile su dugačke haljine napravljene od tankih materijala ili duge suknje i bluze sa obaveznim dugim rukavima.

Balerine i baletani, kao i profesionalni plesači, danas imaju specijalnu odeću, napravljenu isključivo za igru. Od posebnih materijala, ponekad gotovo providna, napravljena tako da prijanja uz telo i ističe figuru igrača, ova garderoba, osim toga što efektno izgleda, omogućava slobodu pokreta.

Zbog nedostatka kvalitetne i povoljne opreme za ples u Hrvatskoj, firma "Enti-Šport" pokrenula je 1994. godine proizvodnju kostima i dresova pod trgovačkom markom "NTS Sportswear" za potrebe plesnih i sportskih klubova, a deset godina kasnije otvorili su maloprodajni dućan za ples u kojem je po prvi put na takav način u Zagrebu ponuđena obuća za latino, tango i standardni ples.

Firmu je osnovao bračni par Nina i Davorin Tarnovski.

- Na početku je kao i kod svakog posla potrebno puno uveravanja i dokazivanja kvaliteta, kao i mnogo znanja. Danas, iako već postoji to uverenje, zbog raznih drugih parametara - krize, recesije, velike ponude proizvoda na tržištu opet je potrebno ulagati mnogo napora da bismo dokazali da su upravo naši proizvodi ti koji će udovoljiti svim potrebama naših korisnika. Kvalitetan i uspešan tim obučenih i stalno zaposlenih učestvuje u svim procesima našeg poslovanja i uveliko pridonosi našem uspehu - kažu za "eKapiju" osnivači.

U Hrvatskoj su proteklom periodu poslovanje širili od 20 do 30% godišnje. Dobili su nove poslove i stranke.

- U našoj ponudi sve vrste plesa su jednako zastupljene pa tako i njihova oprema. Izdvojili bismo plesne cipele koje koristi i televizija za razne emisije, na primer "Ples sa zvezdama", zatim baletsku opremu kojom snabdevamo nacionalna pozorišta. Ponosni smo na sopstvenu proizvodnju odeće za sport i slobodno vreme, koja je pronašla put do mnogih potrošača u regiji, zatim dresova za klasični balet i kostima po narudžbi za Rock`n` roll, show dance, sportsku i ritmičku gimnastiku - kaže Nina Tarnovski i dodaje da su latino cipele International Dance Shoes "Bianca Crystal" najskuplji proizvod u njihovoj ponudi.

U ponudi firme "Enti-Šport" su poznate svetske marke - "Grishko", "Sansha", "Bloch", "International Dance Shoes", "Diamant", "SoDanca", zatim proizvodi "NTS Sportswear" iz sopstvene proizvodnje, a moguća je i izrada kostima za scenske nastupe i takmičenje po porudžbini.

Na srpskom tržištu nisu prisutni, ali planiraju proboj.

- Cilj nam je da proširimo posao u Srbiju i Bosnu u bilo kojem segmentu našeg poslovanja: opremanjem plesnih klubova, pozorišta, ponudom tkanina namenjenih isključivo za ples. Zainteresovani smo i za saradnju sa distributerima za "NTS Sportswear" proizvode za sport i rekreaciju - kaže naša sagovornica.

Dok cipelice, baletanke, kostimi, trikoi, haljine ne stignu u našu zemlju, kupci mogu robu razgledati i nabaviti preko "web shop"-a (www.ntssportswear.hr), koji omogućuje sigurnu i ugodnu kupovinu po uzoru na trgovine za ples širom sveta.

- S obzirom na trenutni carinski režim preko-granične kupovine, molimo sve zainteresirane kupce iz Srbije i Bosne da svoje upite prvo pošalju elektronskom poštom. Svi proizvodi koji se nalaze na Internetu su raspoloživi i nije ih potrebno čekati osim vremena potrebnog za dostavu - dodaje Nina Tarnovski.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.