NavMenu

Privlačenje investitora iz Turske - Ugljanin u zvaničnoj poseti Istambulu

Izvor: eKapija Sreda, 19.01.2011. 14:55
Komentari
Podeli

Novi PazarNovi Pazar

Ministar u Vladi Srbije i koopredsednik mešovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin nalazi se u zvaničnoj poseti Republici Turskoj gde će razgovarati sa zvaničnicima te zemlje u cilju iniciranja novih projekata i realizacije ranije potpisanih sporazuma između ove dve zemlje.

Tokom dvodnevne posete ministar Ugljanin će se sastati sa ministrom saobraćaja i komunikacija Binalijem Jildirimom, ministrom poljoprivrede Mehmetom Mehdi Ekeromom i predsednikom turske razvojne agencije – TIKA Musom Kulaklikajom.

Jedan od razloga posete je izgradnja autoputa Beograd - Južni Jadran preko Sandžaka. Takođe, s obzirom da je uspostavljena poslovna saradnja milionske vrednosti između fabrike vagona "Goša" sa turskom kompanijom Tuvasas, razgovaraćemo o zapošljavanju naših ljudi - izjavio je Ugljanin.

On je dodao da naša zemlja ima dosta potencijala koje treba iskoristiti. Budući da je za nas razvoj poljoprivrede veoma bitan, Ugljanin će se tokom svog boravka u Ankari sastati i sa ministrom poljoprivrede, kako bi se upoznao sa novim tehnologijama koje se danas primenjuju u Turskoj. Ministar dodaje da od ove posete očekuje nove projekte i mogućnosti za privredno-ekonomsku saradnju između Srbije i Turske.

U ranijim sastancima srpskih i turskih političara, najavljeno je nekoliko aktivnosti, kao što je finansiranje 15 projekata u vrednosti od 13 mil USD. Iskazano je interesovanje i za izgradnju aerodroma u Sjenici, uvoz pešterskih mesnih prerađevina sa Halal standardom, izgradnju putne mreže, kao i pokretanje slobodne carniske zone i industrijskog parka kod Tutina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.