NavMenu

Investicije kao zalog za budućnost - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.10.2022. 10:12
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Investicije kao zalog za budućnost". U ovom spcijalnom izdanju posvećenom regionu pročitajte informacije sa tržišta nekretnina u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini - od statističkih podataka, cena kvadrata, do atraktivnih projekata.

Bavili smo se i kvalitetnim građevinskim materijalima, koji doprinose energetskoj efikasnosti, ali i alatima i standardima koji mogu da olakšaju i učine još preciznijim proces projektovanja, gradnje i upravljanja objektima.

Imaćete priliku da se upoznate sa aktuelnim projektima u oblasti stanogradnje i logistike, a pružili smo i uvid u segment poslovnog prostora.

Tematski bilten realizovan je u saradnji sa Belgrade Waterfront-om.

Kompanija Galens Invest uspešno posluje 18 godina, a kako kaže Miloš Dimitrijević, zamenik generalnog direktora kompanije, na njihovoj strani je iskustvo, podržano visokom stručnošću i znanjem kadra. Iza sebe ima oko 60 objekata i danas istovremeno gradi preko 400.000 m2 na 10 različitih projekata i lokacija. O ovome, planovima, ali i tržištu nekretnina u Srbiji govori u specijalnom tematskom biltenu eKapije.

CTP je u Srbiji do sada sagradio 12 objekata ukupne površine preko 265.000 m2 na pet različitih lokacija. Do kraja 2026 godine planiraju 1,3 miliona m2 izgrađenih objekata u parkovima širom Srbije. Petar Kolognat, rukovodilac razvoja biznisa kompanije CTP u Srbiji, u razgovoru za eKapiju predstavlja urađeno i najavljuje planove jednog od najvećih evropskih investitora u oblasti industrijskih objekata i najvećeg u regionu centralne i istočne Evrope.

Za vreme snažnog rasta tržišta nekretnina u Crnoj Gori, naročito onih luksuznih, kompanija CMM Investment Consulting Group se pozicionirala kao pouzdan partner klijentima i investitorima iz celog sveta. Uspehu holdinga najviše je doprinelo otvaranje kancelarija u Londonu i Moskvi i osnivanje dela kompanije CMM Global, zahvaljujući kojim su klijente i investitore marketingom povezali sa investicijama i nekretninama u Crnoj Gori, Turskoj i Španiji - kaže u razgovoru za eKapiju Nataša Grdinić, izvršna direktorka CMM Investment Consulting Group.

Više od četiri decenija kompanija Zorka Opeka iz Šapca opstaje na tržištu, osluškujući ga i nudeći rešenje problema pre nego što do njega dođe. Posebna pažnja posvećena je ljudima, a direktor prodaje Bojan Dabić kaže da samo dobar tim predstavlja budućnost. U intervjuu govori o perjanicama kompanije, pitanju očuvanja energije, ali i o kretanjima na tržištu.

U rubrici "U fokusu" predstavili smo projekte čiji je zastupnik CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe - Central Plaza, Wellport i Voždove kapije. Čitaćete i o kompleksu Vojvoda Residence, čiji je zastupnik kompanija CBRE. Tu je i priča o Novom Dorćolu, čiji je investitor Deka Inženjering, kao i o modernom kompleksu Lastavice, češke kompanije Urban Developers and Investors (UDI). Predstavili smo i održive projekte kompanije MPC Properties, kao i priču o projektu GTC X.

Rubrika "Office, Retail & Industrial park" donosi priče o projektima Green Escape, Skyline AFI Tower i B23 Office Park, čiji je zastupnik takođe CBS. Tu je i tekst kompanije Novaston o tržištu kancelarijskog prostora.

U delu "Gradnja i upravljanje" predstavile su se kompanije Belgrade Waterfront, Xella, Wienerberger, Nexe, TeamCAD i Lukavac cement.

Rubrika "Predstavljamo" donosi priču kompanija PlanRadar, ali i onu o luksuznoj oazi Portonovi. Predstavljeni su i Vrtovi Ceraka (Finvest), Hrastov breg (Brima) i Rezidencija Paun (Paunov dom), kao i upotreba FIDIC modela (ACES).

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.