NavMenu

Investicije kao zalog za budućnost - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.10.2022. 10:12
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten "Nekretnine i gradnja - Investicije kao zalog za budućnost". U ovom spcijalnom izdanju posvećenom regionu pročitajte informacije sa tržišta nekretnina u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini - od statističkih podataka, cena kvadrata, do atraktivnih projekata.

Bavili smo se i kvalitetnim građevinskim materijalima, koji doprinose energetskoj efikasnosti, ali i alatima i standardima koji mogu da olakšaju i učine još preciznijim proces projektovanja, gradnje i upravljanja objektima.

Imaćete priliku da se upoznate sa aktuelnim projektima u oblasti stanogradnje i logistike, a pružili smo i uvid u segment poslovnog prostora.

Tematski bilten realizovan je u saradnji sa Belgrade Waterfront-om.

Kompanija Galens Invest uspešno posluje 18 godina, a kako kaže Miloš Dimitrijević, zamenik generalnog direktora kompanije, na njihovoj strani je iskustvo, podržano visokom stručnošću i znanjem kadra. Iza sebe ima oko 60 objekata i danas istovremeno gradi preko 400.000 m2 na 10 različitih projekata i lokacija. O ovome, planovima, ali i tržištu nekretnina u Srbiji govori u specijalnom tematskom biltenu eKapije.

CTP je u Srbiji do sada sagradio 12 objekata ukupne površine preko 265.000 m2 na pet različitih lokacija. Do kraja 2026 godine planiraju 1,3 miliona m2 izgrađenih objekata u parkovima širom Srbije. Petar Kolognat, rukovodilac razvoja biznisa kompanije CTP u Srbiji, u razgovoru za eKapiju predstavlja urađeno i najavljuje planove jednog od najvećih evropskih investitora u oblasti industrijskih objekata i najvećeg u regionu centralne i istočne Evrope.

Za vreme snažnog rasta tržišta nekretnina u Crnoj Gori, naročito onih luksuznih, kompanija CMM Investment Consulting Group se pozicionirala kao pouzdan partner klijentima i investitorima iz celog sveta. Uspehu holdinga najviše je doprinelo otvaranje kancelarija u Londonu i Moskvi i osnivanje dela kompanije CMM Global, zahvaljujući kojim su klijente i investitore marketingom povezali sa investicijama i nekretninama u Crnoj Gori, Turskoj i Španiji - kaže u razgovoru za eKapiju Nataša Grdinić, izvršna direktorka CMM Investment Consulting Group.

Više od četiri decenija kompanija Zorka Opeka iz Šapca opstaje na tržištu, osluškujući ga i nudeći rešenje problema pre nego što do njega dođe. Posebna pažnja posvećena je ljudima, a direktor prodaje Bojan Dabić kaže da samo dobar tim predstavlja budućnost. U intervjuu govori o perjanicama kompanije, pitanju očuvanja energije, ali i o kretanjima na tržištu.

U rubrici "U fokusu" predstavili smo projekte čiji je zastupnik CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe - Central Plaza, Wellport i Voždove kapije. Čitaćete i o kompleksu Vojvoda Residence, čiji je zastupnik kompanija CBRE. Tu je i priča o Novom Dorćolu, čiji je investitor Deka Inženjering, kao i o modernom kompleksu Lastavice, češke kompanije Urban Developers and Investors (UDI). Predstavili smo i održive projekte kompanije MPC Properties, kao i priču o projektu GTC X.

Rubrika "Office, Retail & Industrial park" donosi priče o projektima Green Escape, Skyline AFI Tower i B23 Office Park, čiji je zastupnik takođe CBS. Tu je i tekst kompanije Novaston o tržištu kancelarijskog prostora.

U delu "Gradnja i upravljanje" predstavile su se kompanije Belgrade Waterfront, Xella, Wienerberger, Nexe, TeamCAD i Lukavac cement.

Rubrika "Predstavljamo" donosi priču kompanija PlanRadar, ali i onu o luksuznoj oazi Portonovi. Predstavljeni su i Vrtovi Ceraka (Finvest), Hrastov breg (Brima) i Rezidencija Paun (Paunov dom), kao i upotreba FIDIC modela (ACES).

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.