NavMenu

Belgijska kompanija Talent for blinds preselila proizvodnju u nove pogone u Zrenjaninu - Najavljuje širenje asortimana i nova zapošljavanja

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2022. 09:28
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Belgijska kompanija koja od 2017. godine posluje u Zrenjaninu Talent for blinds (T4B, Talent for blajnds), nedavno je preselila proizvodnju u novoizgrađene pogone u industrijskoj zoni "Bagljaš", uz vrednost investicije od oko 3,5 mil EUR.

Ova kompanija, koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta roletni i dekoracije za prozore, odličan je primer kolektiva koji je počeo s radom u Zrenjaninu u iznajmljenoj hali i sa svega petoro zaposlenih, da bi nakon pet godina, izgradio savremen proizvodni prostor, u kom je trenutno 120 radnika. Iz kompanije najavljuju i širenje asortimana i nova zapošljavanja, čiji bi broj, u zavisnosti od ekonomskih prilika, trebalo da dostigne 300 radnika.

- Industrijska zona "Bagljaš" je upravo pre 15 godina primila prvu kompaniju, ovo je i mali jubilej i u našim industrijskim zonama sada imamo oko 7.000 zaposlenih. Interesanata za industrijske zone ima i dalje, poslednjom prilikom istakao sam da su nam dostavljena tri pisma o namerama, sada se taj broj proširio na šest i intenzivno radimo na proširenju i dodatnom opremanju industrijskih zona. Za to su nam potrebna i ozbiljna sredstva, ali značaj ovih investicija prepoznaje i Vlada Republike Srbije, koja je opredelila 450 miliona dinara za dodatno opremanje zone "Jugoistok". Nismo više lokalna samouprava koja priča o privrednom razvoju i planira ga, već mesto gde se taj razvoj i dešava i ova kompanija je, uz druge velike investicije, kao što je i gradnja pogona "Linglonga", pravi primer za to - istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

Direktor pogona T4B u Zrenjaninu, Roel Elfrink, ističe da je ovaj grad odabran za proizvodnu lokaciju iz više razloga i da se to u praksi i pokazalo kao veoma dobar poslovni potez.


- Republiku Srbiju odabrali smo kao zemlju sa najviše investicionih potencijala, veoma obrazovanim stanovništvom i visokokvalitetnim radnicima. Znali smo i da Vojvodina i Zrenjanin imaju dugu tradiciju u oblasti tekstilne industrije i kvalifikovanu radnu snagu. Kada sam stigao u Zrenjanin 2017. godine nisam nikog poznavao, ali smo od samog početka ostvarili odličnu saradnju s lokalnom samoupravom, koja traje do danas, i dobili smo maksimalnu podršku za sve naše projekte - rekao je direktor Elfrink.

Dodao je i da u kompaniji planiraju da uvedu u asortiman još neke proizvode, kao i da kompletnu proizvodnju izvoze u zapadnu Evropu, uz planove da tržište postave i u Srbiji.

"Talent for blajnds" član je belgijske porodične kompanije "Kopahom". Prozvode izvoze na tržišta Belgije, Holandije, Francuske i Nemačke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.