NavMenu

Međunarodna konferencija SEE ENERGY - Connect & Supply 13. i 14. oktobra u Novom Sadu

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.10.2022. 15:08
Komentari
Podeli
(Foto: jaroslava V/shutterstock.com)
Peta međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY- Connect & Supply biće održana 13. i 14. oktobra u Novom Sadu, u hotelu Sheraton.

Konferenciju organizuju Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO, Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Privredne komore Srbije.

Kako je saopštila PKS, tema ovogodišnje konferencije je "Zapadni Balkan u susret novim energetskim izazovima" i tokom dvodnevnog događaja, kroz 4 sesije, biće predstavljeno stanje, trenutni izazovi, kao i budući projekti i potencijalna rešenja u budućoj energetskoj tranziciji celog regiona Zapadnog Balkana.

Prisutni će, navodi se u saopštenju, imati priliku da se upoznaju sa zakonodavnim i regulatornim okvirima, tehnologijama i izvorima finansiranja za sopstvena ulaganja u zelenu energiju, kao i sa najnovijim dostignućima u primeni OIE u sistemima daljinskog grejanja i hlađenja i projektima koji aktivno učestvuju u smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva kroz cirkularnu ekonomiju, solarnu energiju i elektromobilnost.

Događaju će prisustvovati energetski stručnjaci, regionalni i međunarodni predstavnici državnih institucija, austrijska i srpska privredna komora, predstavnici privatnih i javnih preduzeća, banke i investicioni fondovi, osiguravajuće kuće.


Program konferencije je dostupan putem linka: Program "See Energy"

Učešće na konferenciji je besplatno, a registracija učesnika je obavezna .

Broj prisutnih na samoj konferenciji je ograničen, ali se ona može pratiti preko Zoom aplikacije, čiji link će dobiti svi registrovani učesnici dan pred samu konferenciju, stoji u saopštenju PKS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.