NavMenu

Koje jabuke su najbolje za kolače

Izvor: eKapija Sreda, 28.09.2022. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / skoddeheimen)

Greni smit ili ajdared - nije svejedno koju vrstu ćete izabrati za poslastice sa pečenim jabukama. Ovi kolači se uglavnom jednostavno prave, ukusni su i relativno pristupačni. Jedina dilema je kako izabrati prave jabuke, jer bez obzira na to da li spremate pitu, tart ili mafine, važno je da imate odgovarajući materijal.

Dve su osobine ključne kad su u pitanju jabuke za pečenje - njihova slatkoća i struktura. Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni. Ove uslove ispunjavaju greni smit, jonagold, zlatni delišes. Slobodno koristite više vrsta jabuka u istom receptu jer će tako dezert imati puniji i zanimljiviji ukus. Neke delove isecite baš sitno da bi se "utopili" u testo i dali mu bogatiji ukus.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.