NavMenu

Jesenje sređivanje kuće, ali i života - Tri saveta za novi početak

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.09.2022. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: bedrck from Pixabay)
Sezonsko raspremanje kuće idealna je prilika da se pozabavite svojim životom, poručuje trener životnih veština Samanta Heler koja daje tri saveta za novi početak.

Bacite stare aparate, donirajte višak garderobe - Za početak, očistite svoj radni i životni prostor od svih nepotrebnih stvari. To ne znači samo pranje prozora i čišćenje kuće, već i doniranje viška garderobe, bacanje starih kućnih aparata koji više nisu u funkciji. Budite nemilosrdni prema sitnicama koje ste čuvali sve ove godine, a koje vam nisu neophodne.

Hvalite sebe - Ućutkajte taj kritički glas koji vam govori da niste dovoljno dobri, lepi, pametni, poručuje Helerova. Zamenite ga glasom koji primećuje pozitivne aspekte vaše ličnosti, a lepe poruke ponavljajte dok god i sami ne poverujete u to.

Razmislite o svojim prijateljima - Ako među njima preovladavaju neljubazni, ljuti ljudi koji se žale na sve, u problemu ste, jer će oni otrov prebaciti i na vas. Pokušajte da im objasnite šta vam smeta, ali to verovatno neće imati efekta, pa budite spremni da smanjite kontakt sa njima. Biće teško, ali sigurno je da ćete se osećati bolje, kaže Helerova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.