NavMenu

Ovako će izgledati arheološki park Belo brdo u Vinči (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 18.09.2022. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/vinca.rs)

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture objavio je rezultate javnog međunarodnog urbanističko-arhitektonskog konkursa za uređenje arheološkog parka Belo brdo sa idejnim rešenjem objekata centra za posetioce i naučnoistraživačkog centra u Vinči koji je raspisan u krajem marta.

Do roka definisanog konkursom predato je digitalno, ukupno 12 konkursnih radova.

Prva nagrada u iznosu od 24.000 evra dodeljena je radu urađenom u okviru studija AKVS arhitektura, Beograd od autora Anđele Karabašević Sudžum i Vladislava Sudžuma, a projektanti su Marija Matijević, Dunja Dedić, Nenad Pavlović i Vuk Zlatković.

Dodeljene su dve druge jedanakovredne nagrade u iznosu od 10.500 evra, prva timu koji čine autor projekta Miloš Paunović, asistent – arhitektura Yihong Chen, asistent – 3D vizuelizacija Jaden Mialszygrosz iz Australije.

Druga je dodeljana radu Jelena Miletić i Dejan Miletića.

Pored ovih nаgrada za 3.000 evra otkupljeno је idejno rešenje autora Snežane Vesnić i Vladimir Milenkovića sa saradnicima: Siniša Savatijević, Aleksandra Radovanović, Marko Čekanović, Jelena Rajović, Duška Prodanović i Mila Luković,

Za iznosu od 1.500 evra su otupljena dva jednakovredna rada, prema oceni žirija.

Otkup jednakovredan umanjen dodeljen je radu koji potpisuje Spring Studio – Maja Dragišić, Milan Božić i Milica Milosavljević.

Projektantski tim ovog otkupljenog rešenja sačinjavali su Katarina Crljenica, Aleksandar Bojanić i Tamara Koneska.

Otkup jednakovredan umanjen, u iznosu od 1.500 evra dodeljen je i radu iza kog stoji autorski tim MART Architecture u sastavu: Bogdan Đokić, Miloš Komlenić, Nemanja Kordić Irena Nikolić, Aleksa Rašić, Ivan Rašković, Ilija Srdanović i Nikola Stevanović.


Fotogalerija
Nagrađena idejna rešenja za uređenje Arheološkog parka Belo brdo u Vinči
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.