NavMenu

Izabrano Top 50 fruškogorskih vina

Izvor: Vino & fino Sreda, 31.08.2022. 10:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
I ove godine održano je ocenjivanje i izbor za TOP 50 vina Fruške gore. Vinari fruškogorskog vinogorja poslali su više od 150 uzoraka vina na ocenjivanje koje je ustanovljeno prošle godine. Od svih ocenjenih vina, pedeset sa najvišim ocenama okitilo se medaljom TOP 50 Fruška gora 2022 koja će se naći na bocama, kao svojevrsni putokaz i garancija potrošačima da kupuju provereno kvalitetno vino koje na pravi način reprezentuje Frušku goru. Prema pravilima koja su ustanovljena prošle godine, ovo je jedinstveno takmičenje gde nema pobednika i rangiranja, već se svih 50 najbolje ocenjenih vina tretira ravnopravno, prenosi sajt Vino & Fino.

Prema ocenama žirija, fruškogorska vina pokazala su očekivani kvalitet: većina ih je bila veoma dobra, što dokazuje da fruškogorski vinari dobro znaju šta rade – navode u Udruženju vinara i vinogradara Srem – Fruška gora. Posebno raduje činjenica da ima sve više novih imena i malih vinarija koje su tek na početku, ali već prave vrlo dobra vina, što se već vidi i među etiketama koje su ušle u 50 najboljih.

Medalje će vinarima biti uručene na manifestaciji Fruška gora Wine Show, planiranoj za kraj septembra u čortanovačkoj Vili Stanković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.